ΜΕ ΤΟΝ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

101_0420Ύστερα από σχετικό αίτημά της, πραγματοποιήσαμε σήμερα, συνάντηση της Λαϊκής Επιτροπής δήμου Τυρνάβου με τον δήμαρχο Π. Σαρχώση, στον οποίο, τα μέλη της εξέθεσαν την άσχημη κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου και ιδιαίτερα οι άνεργοι, εξ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών

που εφαρμόζονται, εν ονόματι της οικονομικής κρίσης, και ζήτησαν με υπόμνημά τους να προχωρήσει ο δήμος άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ανακούφιση κυρίως των ανέργων και των οικονομικά αδυνάτων.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ζήτησαν  να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το υπόμνημα ώστε να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Στο υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου

η Λαϊκή Επιτροπή αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής συμπίπτει με την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ηλεκτρικού ρεύματος, κατασχέσεις κλπ.)

Η θέση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων της πόλης μας, μα πιο πολύ η θέση των ανέργων έχει γίνει τραγική.

Στην πόλη μας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουμε εργαζόμενους απλήρωτους, έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, έχουμε συνταξιούχους με συντάξεις πείνας και αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη και που με δυσκολία κρατάνε τις μικροεπιχειρήσεις τους σε λειτουργία. Η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, η εκτόξευση του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οδηγούν χιλιάδες οικογένειες σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν ούτε στα βασικά έξοδα διαβίωσης.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων της πόλης μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης  των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, καθώς επίσης και τους συλλόγους συνταξιούχων, δραστηριοποιείται για την κινητοποίηση των εργαζομένων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα των κυβερνήσεων και των αποτελεσμάτων τους.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από το Δήμο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους ανέργους και θα δίνουν μια ανάσα στους αδύναμους.

ΖΗΤΑΜΕ:

– Να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει την επανασύνδεση του ρεύματος(απόφαση αριθ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.29/10205/2014).

– Να απαλλαγούν οι άνεργοι του δήμου μας από τα δημοτικά τέλη και να μειωθούν για τους άλλους κατοίκους, μέχρι της οριστικής κατάργησής τους.

– Να καταργηθούν τά τροφεία για τα παιδιά των ανέργων οικογενειών και να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς.

-Να διεκδικήσει ο Δήμος για λογαριασμό των ανέργων της πόλης μας δωρέαν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες, όπως και μειωμένα τιμολόγια για ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, σταθερό τηλέφωνο.

– Να εξασφαλίσει ο δήμος τα απαραίτητα κονδύλια για τη σωστή θέρμανση των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

– Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές των δημόσιων σχολείων.

– Να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου, και να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι σε πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.

– Να διεκδικήσει ο δήμος για λογαριασμό των κτηνοτρόφων της περιοχής μας την επίσπευση των διαδικασιών για την ταφή των μολυσμένων ζώων και την πλήρη αποζημίωση των κτηνοτρόφων από την καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου εξ αιτίας του καταρροϊκού πυρετού.

– Να απαιτήσει ο δήμος την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, για το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και την σε 24ωρη βάση ύπαρξη ασθενοφόρου.

– Να μην γίνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων στους κατοίκους.

Η Λαϊκή Επιτροπή Τυρνάβου, ζητά να θέσετε το υπόμνημα αυτό προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ