ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙ.ΖΩ.

«Όσοι περισσότεροι εκπαιδευτούν τόσο περισσότεροι θα σωθούν» υποστήριξε ο Π. Σάπκας

epizo1Στο πλαίσιο του καλέσματος που απηύθυνε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, εντάσσεται η συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Επι.Ζω (Επιμόρφωση Ζωής) που θα πραγματοποιήσει στο Μύλο του Παπά, σεμινάρια-διαλέξεις από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη μέχρι τον Ιούνιο 2015

προκειμένου να εκπαιδευτούν συμπολίτες στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και γενικότερα αντιμετώπισης διαφόρων επειγουσών καταστάσεων ώστε να είναι χρήσιμοι στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό  σύνολο.

Να σημειωθεί ότι η  Επι.Ζω. επιπλέον θα εκπαιδεύσει προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων στην παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά ενώ θα προσφέρει υγειονομική κάλυψη με εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Μύλο του Παππά από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Στο διάστημα που θα υλοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την Επι.Ζω. στους χώρους του Μύλου θα υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη καθώς και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος περιστατικού.

Η Επι.Ζω.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Επι.Ζω. εκδηλώθηκε σε μια περίοδο που η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων όσοι ενδιαφέρονται, απασχολούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης επειγόντων & απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων προβάλλει αδιαμφισβήτητη και επιτακτική όσο ποτέ.

Οι σκοποί της είναι καθαρά εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, πνευματικοί, ερευνητικοί και σε καμία περίπτωση κερδοσκοπικοί. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, επιδιώξεις και αντικείμενα υλοποιούνται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως επίσης και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά, τεχνολογικά ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Γενικότερα, σκοποί της Επι.Ζω., σύμφωνα με το εγκεκριμένο καταστατικό της, είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών προγραμμάτων & πιστοποιημένων σεμιναρίων για ομάδες Γενικού & Ειδικού πληθυσμού.

Όλα τα σεμινάρια υλοποιούνται υπό την αιγίδα της  Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας – Ν.Π.Δ.Δ.) και μοριοδοτούνται με μόρια συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης.

Στα δύο χρόνια παρουσίας της εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν περίπου 6.000 συνάνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα σε αντικείμενα διαχείρισης και αντιμετώπισης επειγόντων  και απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων.

Φιλοσοφία της Επι.Ζω. είναι ότι «όσοι περισσότεροι εκπαιδευτούν  τόσο περισσότεροι θα σωθούν».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε στο  697.997.44.96,

στο email: info@epizo.gr  στο facebook.com/EpiZo.epimorfosizois, ή στο  www.epizo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ