ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕ Ο ΑΝΔ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

SDRΝομοθετική παρέμβαση που κατατίθεται  σήμερα, Πέμπτη,  στη Βουλή υπό μορφή τροπολογίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να αυστηροποιηθεί το καθεστώς που διέπει τα εγκλήματα παιδοφιλίας με εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας- στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο των μαθητών των σχολικών μονάδων- ενημερώνοντας ότι αυτή θα έχει τρεις πτυχές:

– Την αλλαγή του πειθαρχικού Δίκαιου, προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σήμερα που απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

– Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια κι όχι όπως σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία».

– Εάν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

amna.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ