ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ

009Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσουν τα νέα στοιχεία για το θάνατο του παιδιού που ζεμάτισε η μητέρα του με καυτό νερό. Ο μικρός Θανάσης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση κακοποιήθηκε βάναυσα και δεν ήταν η πρώτη φορά. Κατά τη νεκροψία,

εντοπίστηκαν και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, και χτυπήματα, ενώ ο θάνατός του προήλθε από καυτό νερό που έριξαν στο σώμα του, η 19χρονη μητέρα του και ο σύντροφός της.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγούνται μια 19χρονη μητέρα και ο 29χρονος σύντροφός της, για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του τρίχρονου Θανάση, του γιου της 19χρονης, τον οποίο το ζευγάρι “ζεμάτιζε” με καυτό νερό, δήθεν για να τον βοηθήσει να κάνει την φυσική του ανάγκη.

Τα εγκαύματα στην πλάτη, στους μηρούς και στα γεννητικά όργανα όμως, σόκαραν και οδηγούν στο εδώλιο τη 19χρονη και τον 29χρονο για το θάνατο του μικρού παιδιού από τη Βουλγαρία.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδρίασε χθες (16-10-2014) και αποφάσισε την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τόσο της 19χρονης μητέρας όσο και του συντρόφου της. Και οι δύο παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές. Μάλιστα κατά τη σύλληψη της για το θάνατο του μικρού αγοριού, η 19χρονη αποκάλυψε ότι είναι και πάλι έγκυος.

Ο μικρός Θανάσης, αγνώστου πατρός, περιγράφεται ως ένα παιδάκι που ήταν εγκαταλελειμμένο στην τύχη του, χωρίς ίχνος στοργής. Το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε χωριό της Μεσαράς όπου διέμενε το ζευγάρι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τους ενδιέφερε η μεταξύ τους σχέση και πολλές φορές αντιμετώπιζαν το αγοράκι ως «βάρος».

Η ιατροδικαστική έκθεση αποκαλύπτει ότι το παιδί κακοποιήθηκε βάναυσα και δεν ήταν η πρώτη φορά. Όπως αναφέρθηκε, στο 70% του σώματος του έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Κατά τη νεκροψία, εντοπίστηκαν και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, νυχιές και χτυπήματα από βέργα, ενώ το παιδί έφερε και μώλωπες στο κεφάλι. Εκτιμάται ότι το αγοράκι είχε πεθάνει τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν διακομιστεί νεκρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ