ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ …ΔΙΔΥΜΑ

I92Μια γυναίκα από την Iowa έπαθε σοκ την περασμένη εβδομάδα όταν πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι, και έμαθε όχι μόνο ότι ήταν σχεδόν εννέα μηνών έγκυος, αλλά ότι κυοφορούσε και …δίδυμα. Ακόμα πιο συγκλονιστικό όμως ήταν το γεγονός ότι τα δίδυμα κορίτσια,

που γεννήθηκαν με καισαρική τομή την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, είναι μονοαμνιακά δίδυμα – μια σπάνια περίπτωση που οι γιατροί λένε ότι συμβαίνει μόνο σε περίπου μία στις 10.000 κυήσεις, και μόνο σε 1% των διδύμων κυήσεων.

Τα μονοαμνιακά δίδυμα μοιράζονται ένα αμνιακό σάκο και ένα πλακούντα στη μήτρα. Οι μητέρες των διδύμων αυτών συχνά προσέρχονται στο νοσοκομείο εβδομάδες πριν από τη γέννηση ώστε τα μωρά να παρακολουθούνται για τυχόν προβλήματα, όπως με τον ομφάλιο λώρο.

Τα δύο μωρά αναπτύσσονται σε μόνο ένα σάκο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή τροφή και για τα δύο. Πρέπει επίσης να μοιράζονται το χώρο. Και υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το ένα από τα δίδυμα μπορεί να έχει περισσότερες ανάγκες από το άλλο, και αυτό να προκαλεί επιπλοκές.

Αλλά προς έκπληξη όλων, η Άννα και η Ava, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Το ίδιο και η ευτυχισμένη μητέρα τους, που είπε: «Ακόμα προσπαθώ να συνηδειτοποιήσω αυτό που έγινε. Είναι τρελό το πόσο υψηλού κινδύνου γέννα είναι τα μονοαμνιακά δίδυμα, και το πόσο καλά είναι τώρα. Είναι πραγματικά μια ευλογία”.

nbcnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ