ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

diamΤην παραίτησή της από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο η Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Στην επιστολή ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν αλλά όπως λέει διαπιστώνει πως «ούτε εκείνοι, ούτε και εγώ έχουμε πλέον πίστη στο σημερινό χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Κατά συνέπεια, συνεχίζει, η συμμετοχή μου στο όργανο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής είναι κενή νοήματος.

Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός, όπως σημειώνει, ότι παρά τις θυσίες των πολλών, το πολιτικό σύστημα συνεχίζει τη δράση του με τον ίδιο παλιό τρόπο, με το ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατεί.

Η κ. Διαμαντοπούλου κάνει μια αναφορά στις οικονομικές ανισότητες στην Ε.Ε. λέγοντας πως η Ελλάδα πρωτεύει σε αυτό τον τομέα και σχολιάζει πως «σε αυτές τις συνθήκες ο επιτυχής πρακτικός πραγματισμός που επικαλείται η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από το γεγονός ότι δεν αποτελεί ιδεολογία, ερμηνεύεται και ως πολιτικός κυνισμός».

Καταλήγοντας η κ. Διαμαντοπούλου εκφράζει το σεβασμό της στην ιστορική προσφορά του ΠΑΣΟΚ, όμως υπογραμμίζει πως είναι πεπεισμένη ότι «το κόμμα έχει πάψει να αποτελεί μήτρα παραγωγής γόνιμης πολιτικής, παρά τις προσπάθειες ορισμένων φιλότιμων συντρόφων».

«Η δε μεταμόρφωση-μετονομασία του σε Δημοκρατική Παράταξη δεν λύνει κανένα πρόβλημα εκτός – ίσως- από εκείνο της διατήρησης της εξουσίας. Παραμένω ενεργός πολίτης, παρούσα στους αγώνες της γενιάς μου».

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ