BLOOMBERG: ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΣΑΜΑΡΑΣΟι αγορές θα λακίσουν είναι ο τίτλος δημοσκόπησης στο Bloomberg, όπου η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει βγαίνοντας από το Μνημόνιο χωρίς την στήριξη του ΔΝΤ. Σχεδόν όλοι οι οικονομικοί αναλυτές όχι μόνο δηλώνουν αντίθετοι με την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, αλλά επιπρόσθετα την χαρακτηρίζουν χωρίς νόημα

εκτιμώντας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει ότι για να μπορεί μία χώρα να ευνοηθεί από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, θα πρέπει να βρίσκεται στο μηχανισμό στήριξης.

Οι αγορές θα λακίσουν εάν η χώρα υπαναχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και φύγει από το ΔΝΤ

Από οικονομικής άποψης δεν έχει λογική η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης απαντά το 85% των αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg.

Το 50% των αναλυτών απαντά πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης από τις αγορές, χωρίς τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

”Αυτό που είναι σημαντικό από οικονομικής άποψης είναι να διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα ισχυρών μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση είναι σε κάποιο βαθμό απεγνωσμένη να βγάλει λίγο το πόδι από το γκάζι των μεταρρυθμίσεων για να ενισχύσει τη δημοτικότητά της. Οι αγορές θα λακίσουν εάν η χώρα υπαναχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και φύγει από το ΔΝΤ” δηλώνει στο Bloomberg ο οικονομικός αναλυτής James Nixon από την Oxford Economics.

 

Euro2day

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ