ΣΥΡΙΖΑ: ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε βασικό άξονα του προγράμματος τη δόμηση του αθλητισμού μέσα από μια διαφορετική φιλοσοφία  με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, παρουσιάστηκε σήμερα σε πανελλήνια πρώτη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

«Είναι ντροπή να συμβαίνουν γεγονότα όπως ο πρόσφατος θάνατος φιλάθλου, κάτι που δεν είναι άσχετο με το πώς έχουν χτίσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών τον αθλητισμό αλλά και πως εκμεταλλεύονται τις πελατειακές σχέσεις τους με τα σωματεία», τόνισε στην κεντρική ομιλία του ο Τζούλιος  Συναδινός, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής του τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνος του προγράμματος.

Τόσο ο κ. Συναδινός όσο και ο κ.Τ. Μποτίνος, μέλος του τμήματος Αθλητισμού και Φ.Αγωγής , υπογράμμισαν στις εισηγήσεις τους ότι η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διαπνέεται από την κεντρική ιδέα ότι αυτή η δραστηριότητα αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό, με δημοκρατία στο εσωτερικό του και διαφάνεια στη λειτουργία του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚεντρικό στοιχείο της εναλλακτικής στρατηγικής του κόμματος για τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή είναι η στήριξη τριών πυλώνων: του αθλητισμού στην εκπαίδευση, των δράσεων της Τ.Α και του «αθλητισμού για όλους» και του ερασιτεχνικού αγωνιστικού και σωματειακού αθλητισμού.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες για τη συνολική αλλαγή της αθλητικής πολιτικής καθώς και επιμέρους προγραμματικοί στόχοι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ