ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε. Κ. ΟΛΥΜΠΟΥ

Εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής που ολοκληρώνεται σήμερα

FullSizeRender(2)Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Δ. Ε Κάτω Ολύμπου επιμορφωτική ημερίδα για το ακτινίδιο, τη νέα ΚΑΠ και τις ομάδες παραγωγών με εισηγητές τον επίκουρο καθηγητή εδαφολογίας Θωμά Θωμίδη και τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρη Σοφολόγη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του συνεταιριστικού κινήματος της περιοχής, αγρότες και αρκετοί κάτοικοι ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος ανέφερε:

«Είναι η 2η ημερίδα που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 10ης γιορτής ακτινιδίου Πυργετου και Αιγάνης .

Πυργετός  και Αιγάνη αλλά και το Δέλτα Πηνειού έχουν την τιμητική τους και το ακτινίδιο είναι ένα εξαίσιο προϊόν που ενισχύει την υγεία στον άνθρωπο .

Βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής και εθνικής οικονομίας και συμβάλει στην  συγκράτηση του πληθυσμού στη ν ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα .

IMG_2648Είναι χαρά να βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με την αγροτική οικονομία ,να βλέπουμε να αυξάνονται οι στρεμματικές εκτάσεις ,να αυξάνεται και να εμπλουτίζεται η ομάδα παραγωγών .

Σαν Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε αυτόν τον τομέα ,όπως χρειάζεται στήριξη ,ενίσχυση ,προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα .

Προσπαθούμε παρ’ όλη την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας .

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικος έλεγχος του έργου (αρδευτικό δίκτυο Πυργετού -Αιγάνης ) και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες έτσι μέσα στον Νοέμβριο θα αρδεύονται αρκετά στρέμματα.

Προσπαθούμε κάθε χρόνο για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας ,όπως και βασικών έργων υποδομής .

Με την γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο δίνουμε αρκετή προβολή και δημοσιότητα στο ακτινίδιο ώστε να βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση και αναγνώριση .

Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η αποψινή ενημέρωση από τον Καθηγητή Εδαφολογίας κ. Θωμίδη, όπως και από τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σοφολόγη.

Πιστεύουμε ότι από αυτή την συνάντηση ημερίδα θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τόσο τον αγρότη -παραγωγό .

Ακόμη θα ήθελα να αναφερθώ ότι κατά την επίσκεψη παραγωγών στην γειτονική μας χώρα και συγκεκριμένα στην Ιταλία το ακτινίδιο Πυργετού-Αιγάνης ήταν ευρέως γνωστό .Αυτό από μόνο του είναι τιμητικό για όλους και δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις σε όλους μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ