ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΚΑΝΕΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΗΝΥΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

στρατιωτηςΜήνυση για ψευδή δημοσίευση κατέθεσε, στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, ο πατέρας του άτυχου πεζοναύτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στο Βόλο.

Η μήνυση στρέφεται κατά τοπικής εφημερίδας των Πατρών διότι δημοσίευσε, ψευδώς, ότι έχει υποβληθεί, από την οικογένεια, αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου διεκδικώντας, ως αποζημίωση, ποσό-μαμούθ.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση ενώ κατασχέθηκε το φύλλο της εφημερίδας με τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού με χθεσινή ανακοίνωση διέψευσε, ως αναληθή τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αφορούσαν σε καταγγελίες σχετικά με το 19χρονο δεκανέα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν σε καταγγελίες σχετικά με το Δεκανέα (ΠΖ) Φώτη Ανδρικόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Βόλου, χαρακτηρίζονται αναληθή.
Επισημαίνεται ότι, η οικογένεια του θανόντα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέλος της οικογένειάς των, με ιδιαίτερη σημασία και θέση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν η απαιτούμενη ένδειξη τιμής από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ