Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ  ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

106_4716Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής  το βουλευτή Γιώργος Λαμπρούλη  περιόδευσε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σήμερα Δευτέρα  20-10-2014. Στις συζητήσεις και στις ομιλίες με τους εργαζόμενους στους χώρους  του νοσοκομείου  ο κ. Λαμπρούλης σημείωσε τα εξής:

“Η   κυβέρνηση με τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, στοχεύει να δυναμώσει τη χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, στοχεύει σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, πιο εχθρικό απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους,  το λαό και το κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί αποτελεσματικότερα τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις υπηρεσίες υγείας. Με την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.

Συνεπώς, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση». Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Να σκεφτούν, τι ηγεσίες έχουν στο τιμόνι του συνδικαλιστικού κινήματος, κι αν γίνεται με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες τους.

Επισήμανε πως δεν  υπάρχει χρόνος αναμονής! Πρέπει οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία  να σμίξουνε τη φωνή τους με τη φωνή όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη φωνή του λαού! Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς τους εργαζόμενους  για τους εργαζομένους! Δεν θα βρουν λύσεις τα προβλήματα  με  άλλο  μίγμα πολιτικής όπως υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκλωβίσει τους εργαζομένους . Πως τώρα πρέπει  να ακουστεί δυνατά  η  φωνή των εργαζομένων ! Μέχρι εδώ και μη παρέκει!  Να μην  ανεχθούμε την επιχειρηματική δράση στην υγεία, που αλέθει κάθε δικαίωμά μας και  μετατρέπει  την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό.

Να αγωνιστούμε για την κατάργησή κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία ! Να μην  ανεχόμαστε τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν σαν Α.Ε. και τα θεραπευτήρια αποθήκες ψυχών!  Να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία – Πρόνοιας, που να υπηρετεί το λαό και όχι το κεφάλαιο”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com