ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΑΡΩΓΗ»

Ανακοίνωση του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, εργαστηρίων, γηροκομείων, διαγνωστικών κέντρων

αρωγηΚαταγγέλλουμε την απλήρωτη εργασία, που αποτελεί μόνιμη τακτική ου ομίλου EUROMEDICA – ΑΡΩΓΗ και την  χρησιμοποιεί σαν μοχλό πίεσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν πιο εύκολα τους μειωμένους μισθούς, τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Καταγγέλλουμε τις νέες μειώσεις που έχει εξαγγείλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία της ΑΡΩΓΗΣ λέγοντάς τους ότι το ποσοστό μείωσης θα εξαρτηθεί από την  διαπραγμάτευση του καθενός με τον εργοδότη.

Εδώ και δύο χρόνια οι εργοδότες του χώρου της ιδιωτικής υγείας εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, την έλλειψη κλαδικής σύμβασης και τους αντεργατικούς νόμους επέβαλλαν μειώσεις, είτε μέσω ατομικών συμβάσεων, είτε με την πρόσληψη εργαζομένων με τους όρους της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.(485-411€).

Έχετε την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.

         Πότε σας πλήρωνε η επιχείρηση όταν ήσασταν για μήνες απλήρωτοι;

Όταν έβλεπε ότι αποκτούσατε αγωνιστική διάθεση και δράση, όταν λειτουργούσατε οργανωμένα και συλλογικά.

         Πότε πέρασε η τρομοκρατία και ο εκβιασμός αναγκάζοντάς σας να υπογράψετε ατομικές συμβάσεις και μειώσεις 15% στο μισθό σας;

Όταν σταματήσατε την αγωνιστική δράση και λειτουργήσατε μεμονωμένα και διασπαστικά μετά από κλίμα διάσπασης που καλλιέργησε ο εργοδότης σας.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ

Η ανάγκη για αυξημένη κερδοφορία των επιχειρηματιών της υγείας στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους επιβάλλει το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων όσο και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Υποχρεωτικά συνοδεύεται με την τρομοκρατία και με την επιβολή  «σιγής ιχθύος» στους χώρους δουλειάς.

Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ!!!!

Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ο όμιλος EYROMEDICA ανήκει στην εργοδοτική ένωση του ΣΕΚ που στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 υπέγραψαν την Κ.Σ.Σ.Ε. 2014 με την Ομοσπονδία μας (ΟΣΝΙΕ).

Δίνεται παράταση της σύμβασης του 2012 μέχρι τέλους του 2014 και τρεις μήνες μετενέργεια (Μάρτιο 2015).

Η σύμβαση έχει ενέργεια από 1-1-2014 έως 31-12-2014 και εφαρμόζεται για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στις κλινικές που είναι μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών.

Συναδέλφισσες – φοι

Η αποδοχή της λογικής του μικρότερου κακού, η λογική του δε γίνεται τίποτα, η προσμονή σε καλύτερες μέρες δε βγάζει πουθενά.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Συσπείρωση στο σωματείο σας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

         Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

         Φραγμός στις απολύσεις

         Φραγμός στην απλήρωτη εργασία

         Να εφαρμοστεί η Κ.Σ.Σ.Ε. του ΣΕΚ για όλους τους εργαζόμενους όπως εφαρμόζεται και στις κλινικές του ομίλου σε όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ