ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας

δημοτικοΜέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επισκέφτηκαν το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας και ζήτησαν να τακτοποιηθούν έγκαιρα όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά. Επίσης αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου παρουσίασε τα προβλήματα των σχολείων και στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούμε το ίδιο έργο όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Οι ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να ταλανίζουν εκπαιδευτικούς, διευθυντές αλλά και γονείς, πολλά σχολεία αδυνατούν να συντάξουν πλήρες πρόγραμμα, τα ολοήμερα είναι υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα σε κατάσταση «παιδοφυλακτηρίων», ενώ η διοίκηση και οι σχολικοί σύμβουλοι ζητούν προγράμματα πλήρως αναπτυγμένα και πιέζουν  διευθυντές και εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν το σχολείο σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.

Επικρατεί μία  κατάσταση έντασης, πανικού και αποδιοργάνωσης, την οποία βέβαια βιώνουν  καθημερινά πρωτίστως οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, ενώ από την άλλη μεριά το Υπουργείο  Παιδείας το μόνο που κάνει είναι να διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς ή ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν σε λίγο. Φαίνεται ότι το κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι να  δείξει στην κοινωνία ότι όλα πάνε καλά, δημιουργώντας μία εικονική πραγματικότητα. Τις εκατοντάδες ώρες των ειδικοτήτων ΠΕ 70, ΠΕ 07, ΠΕ 08, ΠΕ 16 και ΠΕ 32 που λείπουν, καλούνται να τις καλύψουν οι συνάδελφοι για ακόμη μια φορά. 

Εμείς, ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καταγγέλλουμε αυτή την τακτική του Υπουργείου Παιδείας και το καλούμε να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των σχολείων. Η πραγματικότητα είναι αυτή και καμία επικοινωνιακή τακτική ή «δημιουργική λογιστική» δεν μπορεί να την ανατρέψει. Να προχωρήσει σε προσλήψεις «παντί τρόπω» ώστε να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και τα ολοήμερα τμήματα.  Η παιδεία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για μία ευνομούμενη πολιτεία και είναι δυστύχημα ότι της επιφυλάσσεται τέτοια μεταχείριση από αυτούς οι οποίοι εκλέχτηκαν και ορκίστηκαν να την υπηρετούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ