H ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

39HΟι άνθρωποι που έχουν έντονα ξεσπάσματα είναι πιο πιθανό να έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες αφού μελέτησαν 400 άτομα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε συγκεκριμένες εποχές του έτους έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι εποχές επηρεάζουν ορισμένες χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες ελέγχουν τη διάθεση.

Ανακάλυψαν ότι τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι ήταν πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από εναλλαγές της διάθεσης, όταν μεγαλώνουν.

Αντίθετα, εκείνα που έχουν γεννηθεί την άνοιξη τείνουν να είναι πιο θετικά, αισιόδοξα και δραστήρια.

Διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι γεννιούνται το φθινόπωρο έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί, ενώ τα μωρά του χειμώνα έχουν μικρότερες πιθανότητες να είναι οξύθυμα.

Η μελέτη, διεξήχθη από επιστήμονες στη Βουδαπέστη με επικεφαλής την καθηγήτρια Xenia Gonda, και παρουσιάστηκε την Κυριακή (χθες) στο ετήσιο συνέδριο του European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) στο Βερολίνο.

dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ