ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ

679Το Ινστιτούτο Φαρμάκων συστήνει να πίνουμε 9 ποτήρια νερό την ημέρα. Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν πίνετε όσο νερό πρέπει..

1. Είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε προβλήματα υγείας

Πίνοντας πολύ νερό μειώνεται η πιθανότητα να αποκτήσετε προβλήματα, όπως είναι οι πέτρες στα νεφρά, ο καρκίνος του οροποιητικού συστήματος και του παχέος εντέρου και οι καρδιακές προσβολές.

2. Όταν δεν πίνετε νερό, δεν λειτουργεί όπως πρέπει ο μεταβολισμός σας

Σε μελέτες που έκανε το 2010 ο γιατρός Howard Murad ανακάλυψε πως ο μεταβολισμός ενός ατόμου, όταν βρίσκεται σε κατάσταση ξεκούρασης, δουλεύει πολύ πιο καλά όταν το άτομο αυτό είναι καλά ενυδατωμένο.

3. Θα πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο για να φέρετε εις πέρας τις ίδιες δραστηριότητες

Σε έρευνα που έγινε το 2011 οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι εγκέφαλοι των αφυδατωμένων εφήβων είχαν συρρικνωθεί και όταν τους ζητήθηκε να λύσουν κάποιο  πρόβλημα τα πήγαν το ίδιο καλά με εκείνους που ήταν ενυδατωμένοι αλλά κουράστηκαν πολύ περισσότερο για να τα καταφέρουν.

4. Τρώτε περισσότερο

Μία έρευνα σε 45 ενήλικες που έγινε το 2010 έδειξε ότι όσοι έπιναν νερό πριν από κάθε γεύμα κατανάλωναν 75-90 λιγότερες θερμίδες αργότερα.

5. Δείχνετε πιο ρυτιδιασμένοι

Σε έρευνα για το βιβλίο του, ο γιατρός Howard Murad βρήκε ότι το νερό ανανεώνει την επιδερμίδα, γεμίζει τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

6. Έχετε άσχημη διάθεση

Σε μελέτη που έγινε το 2009 σε άντρες και γυναίκες που γυμνάζονταν διαπιστώθηκε πως εκείνοι που έκαναν έντονη άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει νερό κατέληγαν με άσχημη διάθεση, μπερδεμένοι, θυμωμένοι και με κατάθλιψη.

instyle.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com