ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΣΤΗ ΓΛΑΥΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ

ταμιευτηραςΔημοπρατούνται μέσα στις επόμενες ημέρες δύο σημαντικά αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα: α) «Κατασκευή ταμιευτήρα Δ.Δ. Καστρίου» προϋπολογισμού 3.200.000 € και β)  «Κατασκευή 2ου ταμιευτήρα Γλαύκης» προϋπολογισμού 3.700.000 €.

Τα έργα έχουν σαν στόχο την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των παραπάνω περιοχών και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής».

Οι δύο ταμιευτήρες  Καστρίου και Γλαύκης θα είναι χωρητικότητας 1,7 εκατ. μ3. Ο πρώτος (Καστρί) θα έχει έκταση 250 στρεμμάτων και δυνατότητα ταμίευσης 800.000 κυβικών νερού, και ο δεύτερος (Γλαύκη) με 250 στρέμματα θα αποθηκεύει 900.000 κυβικά. Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή μικρών λιμνών με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα χαρακτήρισε σημαντικά έργα για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμα για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους: «Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Με τα έργα αυτά προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου θα διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων έργων όπως αυτά, καλύπτοντας τις ανάγκες του αγροτοδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ