6 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ

SLIΓλυκό αλλά με λεμονάτη επίγευση. Τραγανό και αψύ. Πικάντικο και αρωματικό. Όχι, δεν συζητάμε για εκλεκτό κρασί. Μιλάμε για μήλα! Τα μήλα, εκτός από την απίθανη γεύση τους, συμβάλλουν και με 6 τρόπους στη διατήρηση της υγεία μας, όπως:

1. Καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, η οποία βοηθά στον έλεγχο των οσμών τροφίμων. Η πηκτίνη επίσης αυξάνει το σάλιο στο στόμα, το οποίο καθαρίζει την αναπνοή.

2 Πρόληψη των κρίσεων άσθματος. Οι πάσχοντες από άσθμα συχνά έχουν χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή. Και τα δύο είναι αντιοξειδωτικά.

3 Μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 9.208 άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι όσοι έφαγαν περισσότερα μήλα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 28 ετών, κινδύνευαν λιγότερο από εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μήλα συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο θρομβωτικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

4. Εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα. Τα φρέσκα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.  Τα μήλα περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες

5. Καταπολέμηση της κόπωσης. Η βιταμίνη Cκαι η υψηλή περιεκτικότητα των μήλων σε αντιοξειδωτικές ουσίες αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες, το οποίο έχει συνδεθεί με την κόπωση.

6 Μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά (ευεργετικές ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα φυτά) στα μήλα βοηθούν στη ρύθμιση του ζάχαρου στο αίμα, με διάφορους τρόπους: αναστέλλοντας τα ένζυμα που συμμετέχουν στη διάσπαση των υδατανθράκων σε απλά σάκχαρα, διεγείροντας τα κύτταρα του παγκρέατος ώστε να παράγουν ινσουλίνη, και μειώνοντας την απορρόφηση των σακχάρων από το αίμα.

Ένας διαφορετικός τρόπος απόλαυσης των μήλων:

1 μήλο

¼ φλιτζάνι σταφίδες

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

κανέλα

Τρίψτε (χοντρά κομμάτια) το μήλο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια,  τις σταφίδες, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και δοκιμάζουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ