ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

energoi politesΤη συνδρομή της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια για αλλαγή ή  κατάργηση του νόμου 4264/2014 με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς για τη διεξαγωγή του υπαίθριου εμπορίου, ζήτησε αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών που συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Σε σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν στο δήμαρχο σημειώνεται ότι «ο συγκεκριμένος νομός εξαιρεί τους παραγωγούς από τους ασκούντες υπαίθριο εμπόριο και, επιπλέον, τους στερεί την αδειοδότηση με την κατάργηση του ΠΔ 254/2005. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βάζοντας περιορισμό άσκησης υπαίθριου εμπόριου σε Δήμους κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων (ελάχιστοι στην επικράτεια μετά τον «Καλλικράτη»), ουσιαστικά αποκλείει κάθε εμπλεκόμενο (αδειοδοτηθέντα ή μη) από την άσκηση αυτής της δραστηριότητας.»

Και σε άλλο σημείο του υπομνήματος αναφέρονται τα εξής: « Ως Κίνημα πολιτών που αποβλέπει μεταξύ άλλων στη στήριξη των παραγωγών με τη διάθεση προιόντων «Χωρίς Μεσάζοντες», θεωρούμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς και της περιοχής ευθύνης σας καθώς και για την τοπική οικονομία και σας ζητούμε να συνδράμετε στον αγώνα, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει, ασκώντας πιέσεις τόσο προς την περιφερειακή, όσο και προς την κεντρική διοίκηση, ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που δημιουργεί ο νέος νόμος και τόνισε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια για αλλαγή και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com