ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΗ ΒΟΖΑΛΗ

μπαρμπηςΑφιερωμένη στον ξεχωριστό Μπαρμπή Βοζαλή, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, θα είναι η εκδήλωση με τίτλο «ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΒΟΖΑΛΗΣ : Η κινηματογραφική ιστορία της Λάρισας», που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Cineparmenos, το ηλεκτρονικό περιοδικό Διάβαση (diavasinet.gr) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, στις 2 Νοεμβρίου 2014.

Ο Μπαρμπής είχε σχέδια για το μέλλον και έτσι ο θάνατός του μπορεί να χαρακτηριστεί πρόωρος, παρά τα 89 του χρόνια. Ο Μπαρμπής που όλη η πόλη γνώρισε ήταν αυθεντικός, αισιόδοξος, διανοούμενος, παθιασμένος με τον κινηματογράφο. Έμαθε την πόλη να βλέπει κινηματογράφο και υποστήριζε ότι το πιο ανατρεπτικό σενάριο είναι η ίδια η ζωή που θα πρέπει κανείς να τη ζει συνεπαρμένος από την ομορφιά και την πολυπλοκότητά της.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί ένα μικρό ντοκιμαντέρ για τον Μπαρμπή, καθώς και χαρακτηριστικά πλάνα από παρουσιάσεις ταινιών που έκανε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Θα μιλήσουν για αυτόν ο Θεόφιλος Παπαγεωργίου (από το σύλλογο και έντυπο «Cineπαρμένος») και η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη. Θα πάρουν το λόγο πολλοί που τον ήξεραν και που τον αγάπησαν και έχουν να πουν ατέλειωτες ιστορίες γι’ αυτόν.

Σημειώνουμε πως ορισμένα πλάνα της εκδήλωσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για τη δημιουργία ενός μεγάλου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μπαρμπή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ, Ηλεκτρονικό Περιοδικό «ΔΙΑΒΑΣΗ», Πολιτιστικός Σύλλογος ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ

ΤΟΠΟΣ : ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ Γαληνού 5, Λάρισα

ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ : 8 με 10 μ.μ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ