ΕΚΛ: Η ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

dstyrn1Επίθεση στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου επειδή δεν ικανοποίησε τα αιτήματα που έθεσε μέσω υπομνήματος για την ανακούφιση των ανέργων εξαπολύει σήμερα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, η οποία στο πλαίσιο της δράσης της για την διεκδίκηση μιας σειράς μέτρων οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους,

οργανώνει μια σειρά παρεμβάσεις προς την Κυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ, άλλες υπηρεσίες, την Περιφέρεια και τους Δήμους, διεκδικώντας την ικανοποίησή τους.

Στην ανακοίνωσή της για τη στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου η διοίκηση του ΕΚΛ αναφέρει:

“Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Τυρνάβου, δια του δημάρχου κ. Σαρχώση, απέδειξε ότι μόνο στα λόγια αναγνωρίζει την άσχημη κατάσταση των ανέργων και το δίκιο των αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου και ότι η φιλολαϊκή της αντίληψη είναι κενή περιεχομένου.

Η δημοτική αρχή, αναλώθηκε σε γενικολογίες και ευχολόγια, αρνούμενη να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων του ΕΚΝΛ που της θέσαμε, λέγοντας το απίθανο, να βγάλει το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στους ανέργους!!!

Αποκορύφωμα, αυτής της άρνησης ικανοποίησης των συγκεκριμένων αιτημάτων του ΕΚΝΛ, ήταν η αντιδημοκρατική λογική του δημάρχου, ο οποίος απαίτησε και επέβαλε στο προεδρείο να μην θέσει σε ψηφοφορία τα αιτήματα στο δημοτικό συμβούλιο, παρ’ ότι ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης και το ΕΚΝΛ επέμεινε να μπει σε ψηφοφορία όπως έπρεπε.

Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, της περιοχής του Τυρνάβου, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής. Να μην το βάλουν κάτω, συσπειρωμένοι στα σωματεία και στις Λαικές Επιτροπές, μαζί με το ΕΚΝΛ, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την λήψη άμεσων μέτρων οικονομικής στήριξης όλων των ανέργων, προς την κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή Τυρνάβου και κάθε άλλο φορέα.

Να μην αποδεχτούν να ζουν με τα ψίχουλα, την ανεργία και την φτώχεια. Να απορρίψουν την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών τους που τους κατάντησαν άνεργους και φτωχούς. Δουλειά πλήρη και σταθερή για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

Να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που κάλεσε το ΠΑΜΕ στις 1 Νοέμβρη στην Αθήνα και έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα 740 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών και φοιτητών”.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Το ΕΚΛ έχει στείλει υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα για την οικονομική ανακούφιση των ανέργων στα Δημοτικά Συμβούλια (Λάρισας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Αγιάς, Τεμπών) και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, από τα οποία ζητά να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν αυτά τα αιτήματα.

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε αυτό το υπόμνημα, ήταν του Τυρνάβου στην συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου. Τα αιτήματα που έθεσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ήταν τα εξής:

  1. Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, στους άνεργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).
  2. Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
  3. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Δωρεάν εγγραφή και φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων στη Δημοτική Σχολή Μουσικής.
  5. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.
  6. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 € και 100 τ.μ για το ζευγάρι).
  7. Δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και υγιεινής σε ανέργους, απλήρωτους, μερικώς απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  8. Καμία απόλυση συμβασιούχων, αλλά μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, να πληρώνεται κάθε μήνα και να έχει πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  9. Έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών όπου δεν υπάρχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ