ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ «ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ» 43 ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

xxvΟ δήμαρχος της Ιγουάλα, πόλης του νότιου Μεξικό, κατηγορείται πως εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται πίσω από τη συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης 43 φοιτητών.

Ο αρχηγός της συμμορίας Γκερέρος Ουνίδος, Σιδρόνιο Κασαρούμπιας, κατέθεσε πως ο δήμαρχος, Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγος του, Μαρία Ντε Λος Άνχελες Πινέδα, ήταν οι «εγκέφαλοι» πίσω απ’ την υπόθεση των εξαφανίσεων. Φαίνεται πως έδωσαν την εντολή οι φοιτητές να «βγουν απ’ τη μέση», καθώς θα παρεμπόδιζαν πολιτική εκδήλωση της οποίας οικοδέσποινα ήταν η σύζυγος του δημάρχου!

Ο αρχηγός της συμμορίας συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από εντολή του γενικού εισαγγελέα, Χεσούς Μουρίγιο. Η αστυνομία θεωρεί πως το ζευγάρι έδωσε την εντολή στους Γκερέρος Ουνίδος και σε διεφθαρμένους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους φοιτητές, όμως διαφεύγουν της σύλληψης καθώς έχουν εξαφανιστεί και αγνοούνται τα ίχνη τους.

Οι φοιτητές αγνοούνται από τις 26 Σεπτέμβρίου όταν συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου ζητούσαν βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. Η αστυνομία τότε είχε επιδείξει πρωτοφανή σκληρότητα στην καταστολή των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να σκοτωθούν στην ανταλλαγή πυρών (φοιτητές και περαστικοί).

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της πληροφορίες που λένε πως η γυναίκα του δημάρχου είναι συνδεδεμένη με τα καρτέλ ναρκωτικών. Με την υπόθεση φαίνεται πως ασχολείται ο ίδιος ο ηγέτης του Μεξικό, Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την πάταξη του εγκλήματος στη χώρα.

tokarfi.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com