ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

325Τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, την οποία εκ των άλλων βουλευτών συνυπογράφει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατατέθηκε στη Βουλή. Προβλέπει τη μη παρακράτηση ή συμψηφισμό των κοινοτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες σε περίπτωση που έχουν ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΓΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης  Κουτσούκος λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Σώματος εξήγησε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση έχει στόχο να μην υπάρξει εμπλοκή στην καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση όσους αγρότες νέμονται την επιστροφή του ΦΠΑ ή το φόρο στο πετρέλαιογια να καταβάλουν την ετήσια εισφορά στον ΟΓΑ. Τόνισε ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία διότι οι κοινοτικές ενισχύσεις δεν αποτελούν εισόδημα, αλλά στηρίζουν την παραγωγική δραστηριότητα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετέχει σε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του κόμματος του μετά από τις εκλογές του 2012.

Την προτεινόμενη ρύθμιση υπογράφουν εξάλλου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και οι βουλευτές Χρήστος Γκόκας,  Γιάννης Κουτσούκος, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, Γιάννης Δριβελέγκας, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Δημήτρης Σαλτούρος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μιχάλης Κασσής, Πύρρος Δήμας, Θάνος Μωραίτης, Συμεών Κεδίκογλου, Νίκος Σηφουνάκης και Απόστολος Κακλαμάνης.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ