ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Καταγγελία της ΕΛΜΕ για τις εκλογές στο ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι προειλημμένες αποφάσεις του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (ομόφωνες μάλιστα!) για τον αποκλεισμό της ΕΛΜΕ, του μεγαλύτερου πανελλαδικά πρωτοβάθμιου σωματείου, υλοποιήθηκαν σύμφωνα με την αστική «νομιμότητα».

Σε ένα κρεσέντο αδιαλλαξίας και στείρας άρνησης με νέα επεισόδια στο σήριαλ της πραξικοπηματικής διαδικασίας το προεδρείο της συνέλευσης των αντιπροσώπων (ομόφωνα πάλι!) κουρέλιασε κάθε ίχνος συνδικαλιστικής δεοντολογίας.

Αρνήθηκε πεισματικά να θέσει σε ψηφοφορία δυο προτάσεις που τέθηκαν στο σώμα. Η πρώτη της ΕΛΜΕ που ζητούσε να αποφανθεί το ίδιο το σώμα των αντιπροσώπων, το μόνο που έχει αρμοδιότητα για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων καθώς και η δεύτερη που έθετε ζήτημα αναβολής για ένα μήνα των εκλογών.

«Δημοκρατικότατα» όπως διατεινόταν ο πρόεδρος (δάσκαλος) της συνέλευσης «όπως στο σύλλογο διδασκόντων ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ δεν θέτει σε ψηφοφορία θέμα που δεν είναι αρμόδιο, έτσι και εδώ δεν μπορεί να τεθεί ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ θέμα»!! Η «νομιμότητα» και η ασχετοσύνη αντάμα!

Η αποχώρηση δυο παρατάξεων (συνολικά 32 αντιπρόσωποι) για τη μη νομιμοποίηση του πραξικοπήματος δεν πτόησε τους «νομιμόφρονες».

Στη συνέχεια σε μια μνημειώδη εκφυλισμένη διαδικασία που συμμετείχαν 21 όλοι και όλοι αντιπρόσωποι μίλησαν μόνον τρεις (3)!! Ο απερχόμενος πρόεδρος σε ένα ρεσιτάλ πολλαπλών ρόλων μονοπώλησε το μικρόφωνο ως απερχόμενος πρόεδρος, ως επίκουρος και αναπληρωτής πρόεδρος της συνέλευσης και ως εκπρόσωπος παράταξης.

Στην πρεμούρα τους να τηρήσουν τη «νομιμότητα» ξέχασαν (η αβλεψία δεν είναι μόνον δικό μας ελάττωμα) να ψηφίσουν για τα πεπραγμένα.

Η μόνη πρόταση που τέθηκε για ψηφοφορία ήταν για τη συμμετοχή του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η  Νοέμβρη. Για την τυπική καταγραφή η πρόταση πήρε 17 υπέρ (ΔΑΣ) και 4 λευκά (ΔΑΚΕ, ΑΔΣ).

Το αποτέλεσμα της κάλπης αποκάλυψε πλήρως τους ανομολόγητους στόχους. Ψήφισαν 99 ενώ έπρεπε να ψηφίσουν 155. Μια εντελώς διαφορετική σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα προέκυπτε με τη συμμετοχή και των άλλων 56 αντιπροσώπων.

Η ένσταση μας και η αντίθεση μας, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, ως ΕΛΜΕ για την ασκούμενη συνδικαλιστική πολιτική και πρακτική του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με κύρια στοιχεία της αποσιώπησης των αιτιών της καπιταλιστικής κρίσης και του άνευρου και απολίτικου λόγου επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά.

Να γιατί μας απέκλεισαν οι «νομότυποι». Δεν μας απασχολούν οι όποιες μικροφιλόδοξες επιδιώξεις κάποιων που εξαντλούν τη συνδικαλιστική τους «νομιμότητα» στην εκφώνηση πανηγυρικών και στην περιφορά του τίτλου.

Κρατήστε τη σφραγίδα της «νομιμότητας» γερά. Οι δρόμοι μας κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν ξέρουμε αν στα πλαίσια της ταμειακής «νομιμότητας» θα έχετε το θράσος να ζητήσετε και τις συνδρομές του τρίχρονου αποκλεισμού μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com