ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

u03A0 1Τη συνδρομή της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου στον αγώνα που ξεκίνησαν για αλλαγή ή  κατάργηση του νόμου 4264/2014 με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς για τη διεξαγωγή του υπαίθριου εμπορίου, ζήτησε αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών που συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών της δημοτικής αρχής.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν στο δήμαρχο σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο συγκεκριμένος νομός εξαιρεί τους παραγωγούς από τους ασκούντες υπαίθριο εμπόριο και, επιπλέον, τους στερεί την αδειοδότηση με την κατάργηση του ΠΔ 254/2005. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βάζοντας περιορισμό άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε Δήμους κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων (ελάχιστοι στην επικράτεια μετά τον «Καλλικράτη»), ουσιαστικά αποκλείει κάθε εμπλεκόμενο (αδειοδοτηθέντα ή μη) από την άσκηση αυτής της δραστηριότητας.»

Παράλληλα επισημαίνουν ότι « ως κίνημα πολιτών που αποβλέπει μεταξύ άλλων στη στήριξη των παραγωγών με τη διάθεση προιόντων «Χωρίς Μεσάζοντες», θεωρούμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς και της περιοχής ευθύνης σας καθώς και για την τοπική οικονομία και σας ζητούμε να συνδράμετε στον αγώνα, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει, ασκώντας πιέσεις τόσο προς την περιφερειακή, όσο και προς την κεντρική διοίκηση, ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Από την πλευρά του ο κ. Σαρχώσης αφού χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των Ενεργών Πολιτών, τόνισε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια για αλλαγή και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερώσει και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης.

Με τηνευκαιρία της σημερινής συνάντησης ο κ. Σαρχώσης τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία δήμου και Ενεργών Πολιτών ειδικά στα πρώτα βήμα στησίματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου στα οποία η συμβολή και η εμπειρία των Ενεργών Πολιτών θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ