ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ “ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ” ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

FROYTAKIA2Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εντοπίστηκε χθες (24-10-2014) το βράδυ στο Βόλο καφετέρια, στην οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, ηλικίας από 37 έως 75 ετών και συγκεκριμένα, ένας 49χρονος και μία 38χρονη, προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, μία 50χρονη η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και εννέα ακόμη άτομα, που συμμετείχαν ως παίκτες, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 34χρονος, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης των νομοθεσιών περί παιγνίων και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε καφετέρια της πόλης. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο προσωρινά υπεύθυνοι μαζί με τη σερβιτόρα είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν μέσω διαδικτύου, σε είκοσι (20) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», στο οποίο οι υπόλοιποι συλληφθέντες συμμετείχαν ως παίκτες.

FROYTAKIAΕπιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στο χώρο του καταστήματος, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • είκοσι (20) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα,
  • μία συσκευή ρούτερ,
  • ένα μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών,
  • (153) αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (3.220) ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των (3.521) ευρώ
  • πλήθος ατομικών καρτελών πελατών – παικτών και ένα τετράδιο με σημειώσεις. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ