Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών”

τυρναβος1Πολύ γρήγορα οι μάσκες, που φορούσε προεκλογικά η δημοτική παράταξη του κ. Σαρχώση, έπεσαν. Ενώ προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή διατυμπάνιζε σε πλατείες και λαγκάδια το φιλολαϊκό της πρόσωπο και την κοινωνική της ευαισθησία, στο δεύτερο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης κλιμάκωσε με κυνισμό τα δημοτικά τέλη, πλήττοντας ιδιαιτέρως τις οικίες και τα καταστήματα στο σύνολο του πρώην Δήμου Αμπελώνα,

αγνοώντας επιδεικτικά τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι δημότες.

Με μια επίδειξη άκρατου κυνισμού και φιλολαϊκής καπηλείας, απέρριψε μετά πολλών επαίνων πρόταση που κατατέθηκε από το ΕΚΛ και τη Λαϊκή Επιτροπή Τυρνάβου για σημαντικές μειώσεις δημοτικών τελών σε ανέργους του Δήμου, πρόταση που αποδέχτηκε το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Αν, μάλιστα, προσθέσουμε στο σκληρό οικονομικό πρόσωπο της νέας δημοτικής αρχής και τη δραστική μείωση των παιδικών χαρών, μαζί με την εγκατάλειψη του «ζωολογικού κήπου» στου Προφήτη Ηλία του Τυρνάβου, τότε θα κατανοήσουμε πληρέστερα τη λογική συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης του Δήμου που ακολουθεί στην πολιτική της η νέα δημοτική αρχή.

Όμως, ο κ. Σαρχώσης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί ανερυθρίαστα να αυξάνει τις όποιες επιβαρύνσεις, όταν ακόμη δεν έχει «καθαρίσει το πιάτο» του αναφορικά με τη συνολική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Όταν η νέα δημοτική αρχή δεν αποδέχεται την πρόταση της «Δράσης Πολιτών» για έλευση επιθεωρητών-ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Τυρνάβου, πριμοδοτώντας την αδιαφάνεια, το νεποτισμό και την ευνοιοκρατία, ας καταλάβει ότι δεν έχει το παραμικρό ηθικό ανάστημα επιβολής αυξήσεων στα δημοτικά τέλη.

Φυσικά, ξέρουμε γιατί ο κ. Σαρχώσης και οι πέριξ αυτού ταλαιπωρούν και δικάζουν τον Αμπελώνα. Η «Δράση Πολιτών» ήρθε πρώτη στις εκλογές στον Αμπελώνα και διατηρεί στην περιοχή αυτή ισχυρά λαϊκά και κοινωνικά ερείσματα, που φαίνεται ότι σκιάζουν τον ήσυχο ύπνο του κ. Σαρχώση.

Η «Δράση Πολιτών», όμως, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα αντιπαλέψει την εφαρμογή μιας πολιτικής που εξουθενώνει τους Αμπελωνίτες και πυροδοτεί αντι-αναπτυξιακές εξελίξεις στην περιοχή. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στον δημότη, επιτελώντας τον θεσμικό μας ρόλο, και θα πολεμήσουμε τη «Συριζοποίηση» που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει, με ζήλο νεοφώτιστου, ο κ. Σαρχώσης στα δημοτικά πράγματα του Τυρνάβου, καθόσον ο δικός μας γνώμονας είναι η ανιδιοτελής προσφορά χωρίς μικρόψυχες, μικροκομματικές αγκυλώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ