ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση του πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών (παράρτημα Θεσσαλίας)

συνταξΤο πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, που οργανώνει το ΠΑΜΕ με συνδιοργανωτές την ΟΣΙΚΑ και άλλες 650 μαζικές Οργανώσεις,  μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Μπορεί και πρέπει να δώσει ενωτική, ταξική απάντηση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια διαρκείας Κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε, με τις συντάξεις φιλοδωρήματα, τη διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικοασφαλιστικού Συστήματος, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την τεράστια ανεργία, ιδιαίτερα των παιδιών μας, που θερίζει τη λαϊκή οικογένεια, τις οικογένειες μας.

Να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στο δυνάμωμα του ενωτικού, ταξικού και  παλλαϊκού αγώνα διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων μας, μ’ αυτόν θα επιβάλουμε λύσεις στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τη δουλειά μας, σαν εργατική τάξη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, γεμίσαμε πλούτο τη χώρα που τον καρπώνονται οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μονοπώλια, επιφυλάσσοντας για μας και τα παιδιά μας τα ψίχουλα από τα «αποφάγια τους», «εγγυημένα επιδόματα φτώχειας και ελεημοσύνης», ζωή μες τη μιζέρια γεμάτη χαράτσια και εξαθλίωση.

Ε΄, ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, να βουλιάξουμε το Σύνταγμα με τη μαζική συμμετοχή μας , να πλημμυρίσουμε την Αθήνα.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη κρατική εγγύηση των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων. Αποκατάσταση των συντάξεων και επαναφορά των δώρων Χ-Π και του Ε.Α. Αποκλειστικά Δημόσια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική & νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, επαναφορά όλων των κοινωνικών προγραμμάτων (κοινωνικού τουρισμού, λουτροθεραπειών, παιδικών σταθμών κλπ). Ουσιαστική προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, κανείς μας δεν πρέπει να λείψει.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ το ΣΑΒΒΑΤΟ 1η Νοέμβρη,  ώρα 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ