ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Η ΛΑΡΙΣΑ!

Μεγάλη η ανταπόκριση των Λαρισαίων στη συγκέντρωση τροφίμων για άπορους

trofima (Αντιγραφή)Μπορεί να χαρακτηρίζεται η Λάρισα ως «η πόλη του καφέ» λόγω των πολλών καφέ που διαθέτει, αλλά είναι και πόλη της προσφοράς και της αλληλεγγύης, όπως διαπίστωσαν γι’ ακόμη μια φορά οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» κατά τη διάρκεια δράσης συγκέντρωσης τροφίμων για άπορες οικογένειες έξω από Σούπερ Μάρκετ της πόλης.

Εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» διαπιστώνοντας την αυξημένη ζήτηση σε τρόφιμα από τις οικογένειες που ενισχύουν κάθε μήνα με τρόφιμα στήθηκαν με καροτσάκια έξω από τις εισόδους έξι Σούπερ Μάρκετ της Λάρισας και κατάφεραν χάρη στην άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών τους να συγκεντρώσουν σε λίγες ώρες δεκάδες σακούλες με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία και μετέφεραν στη «Στέγη Αλληλεγγύης» για να διανεμηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η είσοδος του υπογείου της «Στέγης», όπου βρίσκεται το δωρητήριο τροφίμων, έφραξε από τις σακούλες με τρόφιμα, προσφορές αγάπης Λαρισαίων καταναλωτών.

Τα τρόφιμα αυτά θα προστεθούν στα αντίδωρα της διάθεσης προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» και θα κατανεμηθούν από εθελόντριες σε σακούλες, ώστε να μοιραστούν ανά οικογένεια, ξεκινώντας από  αυτές που έχουν αξιολογηθεί από τις κοινωνικές λειτουργούς ως οι σοβαρότερες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Οι συντονιστές της δράσης εκτιμούν ότι με μία ακόμη εξόρμηση παραμονές Χριστουγέννων θα μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση σε τρόφιμα τουλάχιστον για ένα δίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικογένειες που εντάχθηκαν ύστερα από αξιολόγηση στο δίκτυο αλληλεγγύης των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» εξυπηρετούνται δωρεάν σε πολλά επίπεδα: παραλαβή τροφίμων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μαθήματα στα παιδιά τους, νομικές, φοροτεχνικές και ψυχολογικές συμβουλές κ.α. Τρόφιμα κάθε είδους και ποσού γίνονται δεκτά στη «Στέγη Αλληλεγγύης» καθημερινά, πρωί και απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ