ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ για την 28η Οκτωβρίου

αντιφασιστικος αγωναςΤο ΟΧΙ που είπε ο λαός μας, κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαχής.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, η ηρωική του αντίσταση, αποδείχνει ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί, γίνεται πανίσχυρος. Έχουμε χρέος να μάθουμε και να πούμε στα παιδιά μας την αλήθεια για το 1940 και ό,τι επακολούθησε. Ότι ο φασίστας Μεταξάς έκρυβε από το λαό τα επιθετικά σχέδια των Γερμανών και των Ιταλών.

Το όχι που είπε ήταν στο πλαίσιο της εγγλέζικης πολιτικής. Ότι η αστική τάξη, η ελληνική πλουτοκρατία, βιομήχανοι, τραπεζίτες και τα κόμματά τους ή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και καταλήστεψαν μαζί το λαό ή έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το κρατικό και ιδιωτικό χρυσάφι. Κι όταν επέστρεψαν, σε μια Ελλάδα που είχε απελευθερώσει το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η πρώτη τους δουλειά και ο στόχος ήταν πώς θα αφοπλίσουν και θα εξοντώσουν το λαό με τη στήριξη των Άγγλων ιμπεριαλιστών και των ταγματασφαλιτών και αργότερα των Αμερικανών.

Η τιμή σ’ αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα των αμέτρητων θυσιών, κατά των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο με εκδηλώσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα από τη θέση και τη δράση του καθένα και της καθεμιάς από εμάς απέναντι στα μέτρα που εξοντώνουν και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας μόνιμα στην εξαθλίωση για να προστατευτούν τα συμφέροντα, τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, που καταληστεύουν το λαό και τη χώρα.

Έχουμε  χρέος μας σήμερα να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ.

Να μην αποδεχτούμε 1,5 εκατομμύριο συνάδελφοί μας να βρίσκονται στην ανεργία, εκατοντάδες χιλιάδες να περιπλανιούνται μεταξύ της ανεργίας και της περιστασιακής εργασίας μέσα από τα διάφορα προγράμματα άγριας εκμετάλλευσης, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους.

Να μην αποδεχτούμε μερικές χιλιάδες βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες να «κολυμπούν» στα δισεκατομμύρια και τα πλούτη και από την άλλη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, να μην μπορούν να πληρώσουν τους βαρείς φόρους και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις, να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το νοίκι, την θέρμανση, να μην έχουν πρόσβαση στην υγεία, στα φάρμακα, να μην μπορούν να μορφώσουν τα παιδιά τους, να μην έχουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε το καθημερινό φαγητό.

Να μην συμβιβαστούμε εμείς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, 6 μέρες, με μισθούς πείνας 400 ευρώ, ανασφάλιστοι, με σύνταξη – επίδομα στα βαθιά γεράματα, χωρίς στοιχειώδεις παροχές Υγείας, Παιδείας. Να κλείνουν μικρομάγαζα και να ξεκληρίζονται φτωχοί αγρότες από τη φοροκαταιγίδα και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.

Αυτό το ΟΧΙ σήμερα δεν λέγεται μόνο με αγανάκτηση για όσα ζούμε.

Χρειάζεται να βρεθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, ο εργαζόμενος με τον άνεργο, τον μικρό επαγγελματία που έκλεισε ή κλείνει, τον αγρότη, τη γυναίκα, το νέο. Ο καθένας να  οργανωθεί, να δράσει στο χώρο δουλειάς με το σωματείο του και όλοι μαζί στη γειτονιά, για να αποκρούσουμε τα μέτρα της εξαθλίωσης.

Χρειάζεται οργάνωση παντού, αλληλεγγύη και συνειδητοποίηση ότι μας έχουν εξαπολύσει πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης. Απέναντί μας δεν είναι μόνο τα κόμματα που κυβερνούν, ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρη η πλουτοκρατία και η Ε.Ε. Αυτοί έχουν φέρει την τρόικα. Αυτούς υπηρετεί.

Γι’ αυτό το ΟΧΙ στα μνημόνια και στην εξαθλίωση έχει νόημα μόνο αν είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ στην Ε.Ε.  ΟΧΙ! Καμία θυσία για τη λυκοσυμμαχία τους. Αποδέσμευση από την Ε.Ε! Μονομερής διαγραφή του χρέους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Καμία συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στη Μ. Ανατολή, την Αφρική και αλλού.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στα ψέματα και στις παγίδες.

Κανένας να μην ανέχεται τα ψέματα, τους τραμπουκισμούς της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» η οποία εξυμνεί τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τους Έλληνες συνεργάτες των δυνάμεων Κατοχής που μαζί τους δολοφονούσαν και λήστευαν το λαό, που φιλοδοξεί να γίνει ο προστάτης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τρομοκρατικός μηχανισμός κατά του εργατικού κινήματος.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ! Πρέπει τώρα να εμπιστευτούμε την οργανωμένη εργατική – λαϊκή δύναμη και συμμαχία. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τα δεσμά της Ε.Ε, χωρίς εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

Όλοι και όλες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν πάνω από 850 Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και το ΕΚΝΛ με δεκάδες σωματεία από την πόλη μας, το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Αναχώρηση 5 το πρωί από την οδό Ανθίμου Γαζή στα Γυμνάσια.

Να βροντοφωνάξουμε: Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, 600 ευρώ επίδομα σε όλους τους ανέργους, όσο διαρκεί η ανεργία. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ, κανείς χωρίς ΣΣΕ και ανασφάλιστος. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Κάτω ο ΕΝΦΙΑ και η φοροληστεία.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com