«ΑΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Χρίστος Καραμάνος, τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που φέρει τον τίτλο “Άλλο Δούρου άλλο Κουμουνδούρου. Καθάρισε τις καθαρίστριες και βάζει ιδιώτες.” Ο κ. Καραμάνος, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη.

Όπως σημειώνει ο κ. Καραμάνος σε ανακοίνωση-απάντηση, στις 29 Αυγούστου 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε (υπ» αριθμ. 2401 απόφαση) την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση ποσού 677.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και στις 28 Φεβρουαρίου 2014 ενέκρινε (υπ΄αριθμ. 546 απόφαση) τους όρους της διακήρυξης του διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού.

Η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία «πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και συνεχίζει:

«Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, τα περί “ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία” του καθαρισμού των κτιρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ