ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ “ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΞΟΡΙΑΣ” ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

mhlioyl2Το Βιβλιοπωλείο Ιδέες του Τάσου Ψύρρα και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου συνδιοργάνωσαν την Κυριακή στο Δημοτικό θέατρο Μαξίμ του Τυρνάβου, την παρουσίαση του βιβλίου «Αναμνήσεις εξορίας».

Πρόκειται για το βιβλίο που είχε γράψει ο Στέλιος Μηλιούλης για να περιγράφει τους 40 μήνες που ήταν κρατούμενος στις Ελληνικές φυλακές από το 1947 ως το 1950.

Μιλώντας για το βιβλίο ο γιος του συγγραφέα που είχε και την επιμέλεια της έκδοσης Δημοσθένης Μηλιούλης μεταξύ άλλων τόνισε:

mhlioyl1«Να μην ξανάρθουν τέτοια χρόνια… ήταν τα λόγια του πατέρα μου στις 24/09/2005 στο βίντεο που τράβηξε ο Σύλλογος «Γυάρος- Ιστορική μνήμη», κατά την επίσκεψη στο μαρτυρικό ετούτο νησί. Λόγια που αντικατοπτρίζουν τον πόνο και την θλίψη χιλιάδων ανθρώπων που ζήσανε από κοντά τα «σκοτεινά» εκείνα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας. Δεν μπορώ να λησμονήσω κατά την εκεί του επίσκεψη, σύμφωνα πάντα με τα λόγια της μητέρας μου  που τον συνόδευε, ότι παρότι ήταν 80 χρονών και με επιβαρυμένη την υγεία του, δεν καταδέχτηκε να μεταφερθεί από όρμο σε όρμο με βάρκα που υπήρχε εκεί για τους περισσότερους, αλλά με δύναμη ψυχής πραγματικά περπάτησε τα κακοτράχαλα και «γεμάτα» αναστεναγμούς μονοπάτια της Γιούρας για να συναντήσει τους υπόλοιπους !

Γενικά ο πατέρας μου παρότι πέρασε τόσα πολλά σε πολύ μικρή ηλικία (ο εμφύλιος μη ξεχνάμε άφησε στίγμα  βαθύ που το κουβαλούμε ακόμα και σήμερα) σε όλη του τη ζωή ήταν ακριβοδίκαιος και η πολιτική του άποψη, αν την έλεγε ,ήταν τεκμηριωμένη, χωρίς σκοπιμότητες.

Για τον συγγραφέα μίλησε και ο παλιός του συνάδελφος και διευθυντής σήμερα του δήμου Πέτρος Οντούλης αλλά και ο φιλόλογος Τάσος Μάτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ