ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

Δηλώσεις του βουλευτή με αφορμή την πραγματοποίηση του παγκοσμίου κυπέλλου ορειβατικού σκι

oreivatikos2Στο υπουργείο Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού βρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελλασόνας, Γιώργο Τριανταφύλλου και το μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι και Αναρρίχησης, Βασίλη Βουτσελά.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας, ενός εκ των πέντε αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, από τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελασσόνας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατικού Σκι και Αναρρίχησης.

Ο αγώνας για το παγκόσμιο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι πρόκειται να διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και για το λόγο αυτό ο βουλευτής Λαρίσης ζήτησε συνάντηση με τον κ. Ανδριανό, ώστε να ενημερώσει λεπτομερώς τον αρμόδιο υφυπουργό για τον φάκελο  που κατατέθηκε προς έγκριση στο Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού και ο οποίος υποστηρίζει απόλυτα την πρόταση – πρόθεση της Διεθνούς Επιτροπής για μια επιτυχή Παγκόσμια διοργάνωση.

Ο κ. Κέλλας τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό πως η διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης, θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αλλά και για την ίδια την χώρα, αφού ο Όλυμπος θα καταστεί και επίσημα ένας παγκόσμιος ορειβατικός προορισμός, ενώ η χώρα θα εγγράψει μια ακόμη μεγάλη συλλογική διοργάνωση στην αθλητική της ιστορία.

«Ο Όλυμπος, ως παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς, σε συνδυασμό με έναν αθλητικό αγώνα παγκόσμιας κλάσης είναι αυτονόητο, ακόμα και στον πλέον αδαή, πως θα ρίξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Σήμερα που η χώρα βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα πριν την οριστική λήξη των μνημονίων οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε την ατμομηχανή της οικονομίας μας που ακούει στο όνομα “ελληνικός τουρισμός”.

Οφείλουμε επίσης όλοι μας να καταλάβουμε πως τουρισμός δεν είναι μόνο οι διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά, αλλά είναι μια διαδικασία που μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα δώδεκα μήνες το χρόνο.

Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σαν αυτό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, αποτελούν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η προβολή του τουριστικού ελληνικού προϊόντος, μα και να αποκομίσει ολόκληρη η περιοχή πολλά και σημαντικά οφέλη.

Η ευκαιρία δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κέλλας.

Τέλος αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο βουλευτής ζήτησε από τον Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας να μεταφέρει σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, τα συγχαρητήρια του, καθώς τώρα είναι η ώρα που θα θερίσουν τους καρπούς των προσπαθειών που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, με συνεχείς επιτυχημένους  αγώνες, ώστε να καταφέρουν να δουν το όνειρο τους, να γίνεται πραγματικότητα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ