ΣΙΑΤΛ: Ο 14ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

E33Οι αρχές του Σιάτλ των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι ο 14χρονος μαθητής που πυροβόλησε 5 συμμαθητές του, τους είχε προηγουμένως καλέσει, με γραπτό μήνυμα, να συναντηθούν στη καφετέρια του σχολείου για να φάνε παρέα.

Τα 5 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, κάθονταν μαζί σ” ένα τραπέζι της καφετέριας όταν ο Φράιμπεργκ έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του και άνοιξε πυρ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η μαθήτρια Ζόι Γκαλάσο σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η συμμαθήτριά της Τζία Σοριάνο υπέκυψε στα τραύματα της την Κυριακή.

«Η Τζία είναι η όμορφη κόρη μας και τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν πόσο πολύ θα μας λείψει», δήλωσαν οι γονείς της άτυχης κοπέλας σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

Η μαθήτρια Σεϊλί Τσουτσουλνάσκιτ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο ακόμα θύματα, ο 15χρονος Άντριου Φραίμπεργκ και ο 14χρονος Νέιτ Χατς, που σύμφωνα με τις αρχές είναι ξαδέρφια του ενόπλου, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο ο πρώτος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δεύτερος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τα κίνητρα πίσω από τη στυγερή επίθεση του 14χρονου κατά των συμμαθητών του.

Ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ χρησιμοποίησε ένα περίστροφο τύπου Berretta .40 διαμετρήματος, το οποίο είχε αγοράσει μέλος της οικογένειάς του νόμιμα .

tribune.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com