ΙΤΑΛΙΑ: ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΈΜΠΟΛΑ

689Σε απομόνωση για το φόβο να έχουν μολυνθεί με Έμπολα έχουν μπει σε μια στρατιωτική βάση στην Ιταλία 12 Αμερικανοί στρατιώτες και ο στρατηγός τους οι οποίοι επέστρεψαν από τη Λιβερία στη Δυτική Αφρική, όπου κουράριζαν ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού.

Οι στρατιώτες θα παραμείνουν σε απομόνωση στη Βιτσέντζα για τρεις εβδομάδες -ακριβώς για 21 ημέρες- μολονότι κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας, όπως διαβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

“Για προληπτικούς λόγους” οι στρατιώτες και ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στη Λιβερία, στρατηγός Ντάριλ Γουίλιαμς, έχουν τεθεί υπό “ενισχυμένη παρακολούθηση”, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τη λέξη “καραντίνα”. Παραδέχτηκε όμως ότι είναι “απομονωμένοι” από το υπόλοιπο προσωπικό της βάσης και ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσεις για δεκάδες άλλους στρατιώτες όταν λήξει η αποστολή τους στη Δυτική Αφρική, όπου βοηθούν στην κατασκευή υποδομών για τα θύματα του Έμπολα.

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη Λιβερία και άλλοι 100 στη Σενεγάλη.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ