ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΧΡΩΣΤΑΜΕ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

elassona1Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στην Ελασσόνα, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της βουλής των Ελλήνων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας που με τη θυσία τους έγραψαν ένα χρυσό κεφάλαιο στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας. Όλους εκείνους που μετουσίωσαν το «Όχι» σε πράξη αντίστασης ενάντια στο Φασισμό και το Ναζισμό.

Σήμερα τιμούμε όλους όσους έχυσαν το αίμα τους στα βουνά της Πίνδου, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες, στέλνοντας ηρωικό μήνυμα αντίστασης σε ολόκληρη την οικουμένη.

Το έπος του 1940 βρίθει νοημάτων, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για έναν νέο ξεσηκωμό, αυτή τη φορά απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν τη χώρα μας «σκλαβωμένη» και ανήμπορη να σταθεί στα πόδια της.

Οι θυσίες των πολιτών στα χρόνια της μεγάλης κρίσης απέδειξαν πως ο ελληνικός λαός διαθέτει και μνήμη και κρίση και θέληση. Ενωμένοι λοιπόν, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, δεν πρέπει να αφήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες.

Οφείλουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στις νέες γενιές να ζήσουν καλύτερα, και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε σ’ αυτούς που έρχονται.

Οφείλουμε επίσης να αγωνιστούμε για να εκλείψουν από τη χώρα τα φαινόμενα του Φασισμού και του νεοναζισμού που έδειξαν και πάλι τα δόντια τους. Αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε σ’ αυτούς που «έφυγαν» μαχόμενοι.

Χρόνια πολλά σε όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ