ΧΑΒΑΗ: Η ΛΑΒΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΙΛΑΟΥΕΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΧΑΒΑΗΚοντά σε κατοικημένη περιοχή έχει φτάσει η λάβα που εκρέει από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της, δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι.

Το ποτάμι λάβας, αφού πέρασε από ένα νεκροταφείο, κινείται πλέον απειλητικά προς την πόλη Παχόα, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών θα μπορούσε να «καταπιεί» τα πάντα στο πέρασμά του, από σπίτια, δρόμους, μέχρι και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η λάβα φτάνει σε θερμοκρασία του 900 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη εκκένωση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επενδύσει στις περιουσίες τους. Τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να χάσουν τα πάντα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η εκροή λάβας από το ηφαίστειο ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου και κινείται με ταχύτητα 9 μέτρων την ώρα.

Το ποτάμι λάβας έχει «καταβροχθίσει» δέντρα και βλάστηση μετατρέποντας τα πάντα σε καπνό, ενώ έχει φτάσει κοντά σε ένα σπίτι το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα και απειλεί να το καταστρέψει, δήλωσε ο Ντάριλ Ολιβέιρα, διευθυντής του τμήματος Πολιτικής Άμυνας της Χαβάης.

newsbomb.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com