ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

βιβλιοθηκη2Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων 2014-2015 το 5ο- 7ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου ανέλαβε να καλύψει το θέμα ‘’Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς του Τυρναβου’’. Πρώτος σταθμός των νηπίων στη μεγάλη αυτή αναζήτηση στάθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου ως σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και αφού τους δόθηκαν οι κατάλληλες πληροφορίες ξεκίνησαν με τη βιβλιοθηκονόμο Αντιγόνη Χαρού-Λιλή ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που θα τους οδηγούσε τελικά στη παλιά γνώση. Μέσα από την αναζήτηση των απαντήσεων των γρίφων τα παιδιά σχημάτισαν τη λέξη ΠΑΛΑΙΤΥΠΑ ένας από τους σπανιότερους θησαυρούς της πνευματικής κληρονομιάς του τόπου μας και οδηγήθηκαν στη αίθουσα φύλαξής τους.

Η φαντασία τους και η περιέργεια τους μεγάλη καθώς δεν είχαν ξαναδεί τόσο παλιά βιβλία. Ακολούθησε προβολή ταινίας μικρούς μήκους σχετικά με την πόλη του Τυρνάβου και τις δράσεις της και τέλος τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους παλαίτυπο βιβλίο με φωτογραφίες από την πνευματική, πολιτιστική και εκκλησιαστική κληρονομιά του Τυρνάβου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψουν τα παιδιά και άλλους θησαυρούς του τόπου και έχουν προγραμματίσει να συνεχίσουν ανάλογες επισκέψεις . Συνοδοί και υπεύθυνοι του προγράμματος οι νηπιαγωγοί Ευαγγελία Γκουγκουλιάνου, Ελένη Μαμανού, Μαρία Μπένη.

ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

βιβλιοθηκη1Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου 1940, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου και τις νηπιαγωγούς Λίτσα Δελημιχάλη, Βασιλική Τζαφέρη και Ματίνα Πατσάκα, διοργάνωσαν εκδήλωση τιμώντας την ημέρα του ΟΧΙ.

Οι μικροί μαθητές που παραβρέθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης, παρακολούθησαν φωτογραφικό υλικό και βίντεο σχετικά με τον εορτασμό της ημέρας. Αφού δόθηκαν όλες οι απαιτούμενες ιστορικές πληροφορίες ακούστηκε η φωνή της Σοφίας Βέμπο και τα παιδιά τραγούδησαν γνωστά της τραγούδια. Ο τορπιλισμός του καταδρομικού πλοίου «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940 ήταν το θέμα που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί ως χειροτεχνία από τα παιδιά, τα οποία ενθουσιάστηκαν. Οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ευελπιστούν σε μια ακόμη συνεργασία στο μέλλον.

Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκε η βιβλιοθηκονόμος Αντιγόνη Χαρού-Λιλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ