«ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ» ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΠΕ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

ΠΜΑρνήθηκε σύμφωνα με πληρηφορίες ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος – ενώπιον του εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου – τη βασιμότητα του δημοσιεύματος για τον περιβόητο «κουμπαρά» εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος καταθέτοντας ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να χαρακτήρισε «μυθεύματα» τα όσα γράφτηκαν περί συζητήσεων για «κουμπαρά» στη δεξίωση που ακολούθησε μετά το γάμο της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μαρτινος, φέρεται να υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν στην αντίληψη του τέτοιες συζητήσεις.

Νωρίτερα, στον εισαγγελέα κατέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία κλήθηκε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού προκειμένου να διευκρινίσει εάν πράγματι, όπως αναφέρεται σε καταθέσεις, είχε υποστηρίξει πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180 βουλευτές».

Στην κατάθεσή της ενώπιον του εισαγγελέα η κυρία Βούλτεψη φέρεται να υποστήριξε πως δεν υπάρχει τέτοια δήλωση και πως το πνεύμα της τοποθέτησής της ήταν πως « θα βρεθούν 180 ευσυνείδητοι βουλευτές που δε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες».

«Όσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Όλο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους» ανέφερε σε δήλωση που έκανε μετά το τέλος της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η κυρία Βούλτεψη.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέτει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ