ΣΤΟ “ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ” ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

3F3Τρεις ημέρες μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη του enikos.gr ότι κρατούμενοι πεθαίνουν από φυματίωση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την επίσημη πολιτεία και κανένα μέτρο δεν έλαβαν οι αρμόδιοι για να προστατεύσουν τους 220 κρατούμενους που νοσηλεύονται στους θαλάμους του “κολαστηρίου” των φυλακών.

Η έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον Real fm 97.8, όταν οι κρατούμενοι δημοσίευσαν τις πρώτες καταγγελίες πριν από μερικούς μήνες στο διαδίκτυο, αλλά και η πρόσφατη αναφορά του στην αποκάλυψη του enikos.gr μέσω του Real fm 97.8, φαίνεται ότι δεν συγκίνησε κανέναν αρμόδιο, ούτε καν η συγκλονιστική είδηση του θανάτου από φυματίωση (όπως καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοί του) του ιδρυτή του λογαριασμού “κολαστήριο” που για μήνες ζητούσε δημόσια, να γίνουν εξετάσεις στους κρατούμενους και να δοθούν τα απαραίτητα φάρμακα για να μην χαθούν ζωές.

Τελικά κανείς δεν άκουσε και ο άνθρωπος αυτός χάθηκε, μαζί με άλλους που σήμερα νοσούν και νιώθουν εγκατελειμμένοι στους χώρους του κολαστηρίου. Ο προηγούμενος υπουργός Υγείας (Άδωνις Γεωργιάδης) είχε δεσμευτεί ότι “το πρόβλημα θα λυθεί”, όμως μόλις τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν, οι 220 κρατούμενοι του “κολαστηρίου” αφέθηκαν στη μοίρα τους, σε χώρους που ποτέ δεν απολυμάνθηκαν, στοιβαγμένες ψυχές σε κουκέτες με κουβέρτες που ποτέ δεν καθαρίστηκαν, σε 2 νιπτήρες που δεν σου επιτρέπουν να νιώσεις… άνθρωπος.

Δύο άνθρωποι χάθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τη φυματίωση και εμείς περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι, επιτέλους, η αντίδραση της πολιτείας, που θέλει να λέγεται οργανωμένη, ενώ κάνει ότι ακούει αλλά… δεν βλέπει τους ανθρώπους που εκπέμπουν sos μέσα από τα μουχλιασμένα κρεβάτια του κολαστηρίου. Εμείς θα περιμένουμε…

enikos.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Έτσι ζουν οι κρατούμενοι – Ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ