ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ (VIDEO)

ΦΟΡΤΣΕκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων και φοιτητές πραγματοποίησαν παρέμβαση στην συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης αρνήθηκε στους φοιτητές να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου και τους κατηγόρησε ότι τον έχουν αποκλείσει στην αίθουσα.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, τη σίτιση, τη φύλαξη από άνδρες εταιρείας security, το face control. Ενώ κατήγγειλαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου για τη διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου δηλώνοντας ότι ποτέ δεν κλείδωσαν την πόρτα. Πήραν το λόγο και του επεσήμαναν ότι η πόρτα είναι ανοικτή. Κατόπιν αυτού ο κ. Φορτσάκης αρνούμενος το διάλογο με τους φοιτητές αποχώρησε από την αίθουσα απειλώντας με μηνύσεις. Στους φοιτητές συμπαραστέκονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου που όπως δήλωσαν στο ρ/δ στο Kόκκινο “είναι απαράδεκτο ο πρύτανης να μη κάνει διάλογο με τους φοιτητές”.

Νωρίτερα είχε καλέσει ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ καθώς και τον εισαγγελέα. Χαρακτηριστικό της αυταρχικής συμπεριφοράς που δεν αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο ήταν η αντίδραση του που απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα» (!)

«Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα» τάδε έφη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σηματοδοτόντας τη σταθερή αντιδημοκρατική διολίσθηση της κυβέρνησης. Ο υπουργός Παιδείας κάλυψε απόλυτα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνοντας «Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο: Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να “μπουκάρουν” στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την».

“Μπαχαλάκηδες” κατά τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που με το “έτσι θέλω” ματαίωσαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου. “Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία” δήλωσε σε ανακοίνωσή του καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Θ. Φορτσάκη και στέλνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα μιας αυταρχικής κυβέρνησης που τρέμει το διάλογο.

avgi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ