ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση του τμήματος Υγείας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

βοριδηςΤα δημόσια Νοσοκομεία όλης της χώρας λειτουργούν από καιρό οριακά με περικοπές στην χρηματοδότηση και τραγικές ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό. Εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι αποκλεισμένοι από τη δωρεάν νοσοκομειακή φροντίδα και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Χιλιάδες είναι και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το «εισιτήριο» των 5 ευρώ για να επισκεφτούν γιατρό σε δημόσιο Νοσοκομείο.

Τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζεται πυρετωδώς η πλήρης συγχώνευση των 2 δημοσίων Νοσοκομείων της Λάρισας, ουσιαστικά δηλαδή η κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 1/1/2015.

Για να πεισθεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πολλά, στις νοσοκομειακές κλίνες που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού υπολογίζονται πια από το Υπουργείο και οι κλίνες των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στις καταγγελίες των σωματείων των γιατρών και των υγειονομικών, ότι προωθείται μέσα από τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος, η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η κυβερνητική απάντηση είναι ότι πρόκειται για ψεύδη και “λαϊκισμό”.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για όσα λέγαμε τα τελευταία 4 χρόνια. Και να που περάσαμε στην επόμενη φάση. Δε ντρέπονται πια να πουν την αλήθεια: η ιδιωτικοποίηση της Υγείας είναι πρωταρχική επιδίωξη. Η στήριξη της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας στο χώρο της Υγείας βαπτίζεται –και επίσημα πλέον- “ανάπτυξη” και “επενδύσεις”, ασχέτως αν θα πληρώνουν γι ’αυτή και τα ασφαλιστικά ταμεία –τα οποία έχουν ήδη καταρρέουν .

Και η στήριξη πλέον είναι και εμφανής και έμπρακτη. Ο Υπουργός Υγείας έρχεται στην πόλη μας. Όχι όμως για να ενημερωθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των δημόσιων Νοσοκομείων αλλά για να εγκαινιάσει το νέο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Στα βήματα του πρώην συναδέλφου του, του π. Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, που ενώ πετούσε στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης, παρίστατο σε εγκαίνια ιδιωτικών ΙΕΚ, σήμερα ο κ. Βορίδης έρχεται, την ίδια ώρα που αποσαθρώνει δημόσιες δομές Υγείας –ανοίγοντας το δρόμο και νέων απολύσεων-, να εγκαινιάσει μια ιδιωτική κλινική.

Καλούμε τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας σε κοινό μέτωπο, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή το συντομότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ