55ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

pic-0-normΤο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου 2014 στην έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού, δίνοντας το στίγμα μιας δεκαήμερης γιορτής του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Το 55ο Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικά ονόματα από τον κινηματογραφικό χώρο: Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Χάνα Σιγκούλα / Hanna Schygulla, ο πρωτοπόρος Σέρβος κινηματογραφιστής Ζέλιμιρ Ζίλνικ, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Κόρνελ Μούντρουτσο / Kornél Mundruczó, η πρόσφατη ταινία του οποίου Λευκός θεός (βραβείο τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στο φεστιβάλ Κανών) θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, ο Ραμίν Μπαχράνι / Ramin Bahrani, απ’ τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του νέου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά και ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Φατίχ Ακίν, με αφορμή την προβολή της νέας ταινίας του The Cut.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Εισιτήρια

Εκδοτήρια εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους, Λιμάνι & ΒΟΧ στη Νέα Παραλία
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00 και 11:00-19:00 για το BOX στη Νέα Παραλία
Τιμή εισιτηρίου: €6
Ειδική προσφορά για αγορές μέσω www.filmfestival.gr: €5 (έναρξη πωλήσεων 27/10/14)

Τηλεφωνική κράτηση για εισιτήρια αξίας €6
Είναι διαθέσιμη για όλες τις προβολές και όλες τις ημέρες, ανεξαρτήτως αριθμού εισιτηρίων. Η παραλαβή και πληρωμή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει έως και 3 ώρες πριν από την έναρξη της προβολής, από τα εκδοτήρια. Κέντρο τηλεφωνικών κρατήσεων: 231 220 2250231 220 2250. Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00.
Κουπόνια προβολών αξίας €40
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί με κουπόνια προβολών δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται.
Αγορά εισιτηρίων μέσω Internet αξίας €5
Είναι διαθέσιμη για όλες τις προβολές και όλες τις ημέρες, ανεξαρτήτως αριθμού εισιτηρίων. Η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα. Η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται πριν από την έναρξη της προβολής, από τα εκδοτήρια. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί μέσω Internet στην ειδική τιμή των €5, δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται.
Διαπιστεύσεις – Προσκλήσεις
– Οι κάτοχοι διαπιστεύσεων και προσκλήσεων έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου στις προβολές. Απαραίτητη είναι η έκδοση εισιτηρίου μηδενικής αξίας. Για την είσοδο στην προβολή απαιτείται η επίδειξη του εισιτηρίου και της κάρτας διαπίστευσης / πρόσκλησης. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης.
– Οι διαπιστευμένοι μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια για την ίδια και την επόμενη ημέρα.
– Για τις προσκλήσεις εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.

Ελεύθερη είσοδος
Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, οι άνεργοι και τα άτομα των 65 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο -εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις- στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας / αστυνομικής ταυτότητας αντίστοιχα. Εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.

elculture.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ