H ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ «ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ»

67KΓνωστή στα βιβλία ως η γυναίκα που μοιάζει με βάτραχο και με αποστροφή για οτιδήποτε δεν είναι εξ ολοκλήρου ανθρώπινο, η πρόσφατη ιστορία της Ρόουλινγκ δίνει πληροφορίες για την άθλια προσωπικότητα της Άμπριτζ.

“Είναι ένα άτομο που θέλει να ελέγχει τους πάντες, και όσοι αμφισβητούν το κύρος της πρέπει, κατά τη γνώμη της, να τιμωρούνται,” γράφει η Ρόουλινγκ.

Η ιστορία, που διατίθεται στο Pottermore.com, αποκαλύπτει την ιστορία της Άμπριτζ: Ο πατέρας της εργάστηκε για το Υπουργείο Μαγείας στο Τμήμα Μαγικής Συντήρησης, όπου ποτέ δεν είχε προαχθεί. Η μητέρα της ήταν «μη-μαγική» και η Άμπριτζ την περιφρονούσε, λόγω της «Μαγκλ καταγωγής της”, μεταξύ άλλων.

Η Ρόουλινγκ σημειώνει, επίσης, ότι μετά την πτώση του Λόρδου Βόλντεμορτ, η Άμπριτζ «δικάστηκε» για την ενθουσιώδη συνεργασία της με το καθεστώς του, και καταδικάστηκε για τα βασανιστήρια, τις φυλακίσεις και τους θανάτους πολλών ανθρώπων.”

Υπήρξε όμως και κάποια βάση αλήθειας στο χαρακτήρα της Άμπριτζ. Η Ρόουλινγκ περιγράφει μια δασκάλα που είχε κάποτε, την οποία αντιπαθούσε έντονα. Φορούσε ένα φιόγκο στα μαλλιά, όπως η Άμπριτζ. Επίσης εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα της Άμπριτζ από μια γυναίκα με την οποία κάποτε μοιραζόταν ένα γραφείο – η οποία αν και κάλυπτε τους τοίχους της με φωτογραφίες από αφράτα γατάκια, “ήταν το πιο μισαλλόδοξο, και μοχθηρό πλάσμα. “

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ