ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ “ΘΑΛΗΣ”

A1Η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμιλλα των Μαθηματικών άρχισε για φέτος με την πρώτη φάση του μαθητικού διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/11/2014 στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών.

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν και στο φετινό διαγωνισμό και όσοι καταφέρουν να  διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» , θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  « Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που θα διενεργηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2015 στη Λάρισα και στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα. Από τους διαγωνισμούς αυτούς και επί πλέον από ένα τελικό προκριματικό διαγωνισμό στην Ε.Μ.Ε. που θα γίνει στις 4 Απριλίου 2015 θα επιλεγεί η εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ελλάδα, Μάιος 2015), στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Σερβία, Ιούνιος 2015) και στην 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ταϊλάνδη, Ιούλιος 2015).

a7Η ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα για τη στήριξη και το προσωπικό της ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ, τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Αθανάσιο Μαργαριτόπουλο, τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών του νομού Λάρισας κ. Αθανάσιο Τσώνη Πρόεδρο της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής για το φετινό διαγωνισμό, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και μέλος της ΕΜΕ Λάρισας κ. Χρήστο Αγορίτσα, τον διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Λάρισας κ. Γεώργιο Κατσίμπα για τη φιλοξενία καθώς και τον υποδιευθυντή  κ. Νικόλαο Λουκανίκα, μαθηματικό και μέλος του τοπικού παραρτήματος που είχε και την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης. Επίσης τον κ. Κωνσταντίνο Γερογιάννη που ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του 4ου ΓΕΛ. για την εθελοντική προσφορά του.

Τέλος η ΕΜΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και τους συναδέλφους μαθηματικούς  που εθελοντικά βοήθησαν με την παρουσία τους στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com