ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

WP_20141031_001Εχοντας χαθεί οι προθεσμίες και με ελάχιστες πιθανότητες εξασφάλισης ενισχύσεων από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ για τις ζημιές που προκάλεσε ο περονόσπορος στην αμπελοκαλλιέργεια του Δαμασίου, αφού βάσει των αποφάσεων του ΕΛΓΑ  ο νομός Λάρισας έχει εξαιρεθεί από το πρόγραμμα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαμασίου και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού επισκέφθηκαν χθες τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας για να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα.

Στη συνάντηση με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Καλφούντζο, παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Θ. Παιδή έγινε σαφές ότι η περιφέρεια έστειλε στον ΕΛΓΑ από το Σεπτέμβριο έγγραφο που πιστοποιούσε ότι το ύψος της ζημιάς από τον περονόσπορο ξεπερνούσε το 30% οπότε θα έπρεπε να μπει και ο νομός στο πρόγραμμα ενισχύσεων, αλλά είτε λόγω απουσίας ενστάσεων είτε λόγω απόφασης του ΕΛΓΑ το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη η μόνη ελπίδα είναι να επανεξετάσει έστω και πέραν των προθεσμιών ο ΕΛΓΑ το αίτημα του Δαμασίου και να εντάξει τους πληγέντες στο πρόγραμμα των ενισχύσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ