ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Χ.Α. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΚΑΠΕΛΩΝΗ

kapelonisAίτημά της στις δικαστικές αρχές με το οποίο ζητεί να απαγορευτεί στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το όνομα του δολοφονηθέντος Μ. Καπελώνη καθώς και να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του κατέθεσε η οικογένεια του θύματος.

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, η Χρυσή Αυγή οργάνωσε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.

«Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει βρεθεί τίποτε απολύτως. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούσαν να βρουν τους δολοφόνους, γιατί ήταν απασχολημένοι στη δίωξη της Χρυσής Αυγής» είπε στην ομιλία του ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος.

«Η θυσία των παλικαριών είναι πολύ βαριά και θέλω να συνεχίσω για όλα αυτά που πίστευε το παιδί μου» είπε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη, ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, έξω από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και στο Ν. Ηράκλειο.

Η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ,αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η αντιφασιστική συγκέντρωση θα είναι η απάντηση στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

ΚΕΛΛΑΣ (Αντιγραφή)Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της στην Αθήνα, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρ. Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, άλλα δυο παλικάρια έπεσαν νεκρά από το τυφλό μίσος που προκαλεί ο πολιτικός φανατισμός. Ο λόγος για τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, ο φόνος των οποίων συμπλήρωσε έναν κύκλο αίματος και βίας που συντάραξε την χώρα μας την περασμένη χρονιά. Είχε προηγηθεί η απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός ακόμα νέου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

Δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται τα τρία παιδιά, αλλά το γεγονός και μόνο πως τρία νέα παλικάρια έχασαν την ζωή τους για το τίποτα. Ας ελπίσουμε αυτά τα τρία παιδιά να είναι τα τελευταία θύματα της πολιτικής βίας. Ας καταλάβουμε όλοι πως η βία, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταδικάζεται απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους.

Δανειζόμενος λόγια του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, ενός ανθρώπου που πλήρωσε με το αίμα του τις απόψεις του, από τους τρομοκράτες «δήθεν επαναστάτες», θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους γονείς, σε όλους τους νέους, σε όλους τους Έλληνες, πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ότι μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ