ΔΗΜΑΡ:”ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο ξεκάθαρο «όχι» της ΔΗΜΑΡ στις αδιέξοδες πολιτικές με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας καθώς και την πίστη σε ανάκαμψη του κόμματος μετά το πρόσφατο συνέδριο εξέφρασε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο γραμματέας της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ κ.Θανάσης  Θεοχαρόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λάρισα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «… η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από υγιή ανάπτυξη με την περιφέρεια σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι μέσω της στήριξης σε δανεικά».

Αναφερόμενος στα 12 προγραμματικά σημεία- προτάσεις της ΔΗΜΑΡ στάθηκε ιδιαίτερα στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση της ανεργίας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατά τα ευρωπαϊκά  πρότυπα, τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις με την κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος με την κατάργηση του bonusτων 50 εδρών.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικού διαλόγου απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ αλλά και της αντιπολιτευτικής δεξιάς, φωτογραφίζοντας έτσι τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «… όσο ασκεί τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας».

Η αυτονομία της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη, ωστόσο όλα τα θέματα εκλογικής τακτικής που μπορεί να προκύψουν θα συζητηθούν, κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Προηγήθηκε συνάντηση με το γ.γ Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό όπου σε πολύ καλό κλίμα αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία, ενώ ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Τέλος το απόγευμα ο κ. Θεοχαρόπουλος θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ