ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ Η 29ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗςΗ απόφαση της Μπρίτνεϊ Μέιναρντ να δώσει τέλος στη ζωή της για να μην υποφέρει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο είχε συγκλονίσει. Η νεαρή γυναίκα είχε προγραμματίσει το θάνατό της για την 1η Νοεμβρίου. Και το έκανε…

Η 29χρονη Μπρίτανι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο κεφάλι τον περασμένο Απρίλιο. Οι γιατροί της έδιναν έξι μήνες ζωή. Δεν ήθελε, όμως, να υποφέρει από την αρρώστιά της, να τη δουν οι αγαπημένοι της να “λιώνει”. Και αποφάσισε, την 1η Νοεμβρίου, να δώσει τέλος στη ζωή της.

Για να μπορέσει να δώσει τέλος στη ζωή της μετακόμισε από το Σαν Φρανσίσκο και την Καλιφόρνια το Όρεγκον, όπου η ευθανασία δεν απαγορεύεται.

Πριν μερικές μέρες ολοκλήρωσε τη λίστα με όσα ήθελε να κάνει πριν πεθάνει επισκεπτόμενη με τον σύζυγο, τη μητέρα και τον πατριό της το Γκραν Κάνιον. Είχε προγραμματίσει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου αλλά το καθυστέρησε για ένα 24ωρο.

«Αντίο σε όλους τους φίλους μου και την οικογένειά μου που αγαπώ. Σήμερα, είναι η μέρα που επέλεξα να φύγω από τη ζωή με αξιοπρέπεια μπροστά στην αρρώστια μου, τον καρκίνο στον εγκέφαλο που μου πήρε τόσα πολλά, αλλά θα μου έπαιρνε ακόμη περισσότερα. Ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος, το να ταξιδεύω ήταν το μεγαλύτερο σχολείο, οι φίλοι μου ήταν δοτικοί. Έχω έναν κύκλο συμπαράστασης γύρω από το κρεββάτι καθώς γράφω. Αντίο κόσμε!», έγραψε η 29χρονη στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σον Κρόουλι, εκπρόσωπο της οργάνωσης Compassion & Choices η Μπρίτανι έφυγε από τη ζωή το Σάββατο όπως είχε προγραμματίσει, ήρεμα στο κρεββάτι της, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της. Όπως τόνισε σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή, η 29χρονη υπέφερε τον τελευταίο καιρό από όλο πιο συχνές και μεγάλες επιληπτικές κρίσεις, είχε πόνους στο κεφάλι και το λαιμό και συμπτώματα εγκεφαλικού. Επειδή τα συμπτώματα γίνονταν όλο και πιο έντονα, αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία, παίρνοντας φάρμακα που η βοήθησαν να πεθάνει.

newsit.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ