Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

καλογιαννηςΜε αφορμή την ανακοίνωση του Σχεδίου Β για την παρουσία του Δημάρχου στα εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής, εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν αισθητή την πολιτική τους  παρουσία, καταλογίζοντας ανυπόστατες προθέσεις,  διατυπώνοντας άστοχα ερωτήματα, προσπαθώντας να σπιλώσουν την πολιτική αξιοπιστία του δημάρχου, νομίζουμε ότι διαπράττουν ολίσθημα.

Δεν αγνοούν βέβαια ότι ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του χώρου της Υγείας και από την ιδιότητά του γιατρού και από τις επισκέψεις του στα Νοσοκομεία και τις επαφές με τους Συλλόγους εργαζομένων και τις διοικήσεις.

Δεν αγνοούν ότι έθεσε τα θέματα της υγείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν αγνοούν ότι ήταν και είναι παρών στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζοντας τον αγώνα για την δημόσια υγεία εδώ και χρόνια.

Είναι ξεκάθαρη η θέση της Δημοτικής Αρχής για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας.

Ο ιδιωτικός τομέας προφανώς έχει τη θέση του και τη συμβολή του στο χώρο της υγείας αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι επενδύσεις στο χώρο της υγείας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα , έχουν ιδιαίτερη σημασία  σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, εφόσον δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί παρά να δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της σ αυτό το ζήτημα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ