Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΑΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΚΥΣΔΕ

synekΤη διακήρυξή τους και τους υποψηφίους για τις εκλογές στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και στο ΚΥΣΔΕ παρουσίασαν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις. Στο κείμενο αναφέρουν τα εξής:

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνονται σε μια  κρίσιμη περίοδο για την εκπαίδευση ,το δημόσιο σχολείο και την κοινωνία. Οι μνημονιακές-νεοφιλεύθερες  πολιτικές  διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο γύρο ολομέτωπης επίθεσης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  «δίνει τα ρέστα της»  ποντάροντας σε ένα ρεσιτάλ απαξίωσης , συκοφάντησης του κλάδου και του δημόσιου σχολείου.Η μείωση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία,το «νέο» Λύκειο,η τράπεζα θεμάτων ,η διάλυση της ΤΕΕ  με την βίαιη  κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων, ενισχύουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της εκπαίδευσης.Το δημόσιο σχολείο  δεν πρέπει να λειτουργεί με  «επάρκεια»  αλλά  με πληρότητα  σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του (εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και εγκαταστάσεις) και να παρέχει εκπαίδευση αναβαθμισμένη  υψηλού επιπέδου και πραγματικά δωρεάν.

Η «αξιολόγηση-χειραγώγηση» δεν προσφέρει τίποτα στην παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία αντιθέτως  ενισχύει  τα φαινόμενα  ανασφάλειας, ανταγωνισμού,υποταγής,φόβου,αντιπαραθέσεων   προσθέτοντας προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αντί να λύνει,  δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας και απολύσεων για το μέλλον.Η συνεργατικότητα,η συνεργασία ,η ηρεμία ,η αλληλεγγύη και η συνεχής επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού  είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Υποστηρικτηκές δομές υποβαθμίζονται και  διαλύονται  (Ενισχυτικήδιδασκαλία,Π.Δ.Σ,βιβλιοθήκες,γραμματειακή διοικητικήυποστήριξη,φύλαξη σχολείων κ.α).

Αν οι δυνάμεις του πελατειακού, κομματικού  και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ) & ΔΑΚΕ καταφέρουν και  τώρα να κρατηθούν ψηλά, η επίθεση της συγκυβέρνησης   ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του Υπουργείου θα είναι ακόμη πιο  σφοδρότερη.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση ,η απάντηση πρέπει να είναι ενωτική, δυνατή και ισχυρή .Προασπίζουμε ως αιρετοί   χωρίς παλινωδίες, υποχωρήσεις  και συμβιβασμούς , τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών ,την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σωστή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Στις 5 Νοεμβρίου στέλνουμε μήνυμα :

  • αντίστασης στον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία, τις  πολιτικές  της χειραγώγησης  των εκπαιδευτικών,της κατηγοριοποίησης των σχολείων
  • και ανατροπής του πελατειακού ,κομματικού κατεστημένου και της αδιαφάνειας  που υπηρετούσαν και  συνεχίζουν να υπηρετούν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  της συγκυβέρνησης ,η  Π.Ε.Κ.(πρώην ΠΑΣΚ) και η  ΔΑΚΕ.

Τα αυτονόητα δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών δεν  μπορεί να εμφανίζονται  «εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια» για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδήσεις.

Στέλνουμε επίσης  μήνυμα Νίκης και  Ελπίδας !

Στις εκλογές για την εκλογή αιρετών  στα Υ.Σ. του  ΠΥΣΔΕ Λάρισας στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ενωτικό  ψηφοδέλτιο  «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», το οποίο συγκροτούν οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ,η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Για το ΑΠΥΣΔΕ  και ΚΥΣΔΕ   συμμετέχουμε και στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ .

Υποψήφιοι με τις ΣΥΝ.Ε.Κ  για το ΑΠΥΣΔΕ που υπηρετούν στο νομό   Λάρισας  είναι οι συνάδελφοι:

Γανός-Ράπτης Δημήτριος,

Γκουντούλας Κωνσταντίνος,

Γκουντρουμπής Σάκης,

Ευαγγέλου Κωνσταντίνος,

Καρυώτης Θεόδωρος,

Λαχανάς Χρήστος,

Μαγαλιού Ερμίνα ,

Νικολαϊδης  Γιώργος,

Παλούκας Βαγγέλης,

Παπαϊωάννου Άννα,

Ρεμπάπης Παναγιώτης,

Σούρλας Ναπολέων,

Συρόγλου Μάγδα,

Τσιόπας Χρήστος.

Για το ΚΥΣΔΕ   υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝ.Ε.Κ  είναι οι συνάδελφοι:

Γανός-Ράπτης Δημήτριος,

Γκουντρουμπής Σάκης,

Παλούκας Βαγγέλης ,

Ρεμπάπης Παναγιώτης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ